Захід годує Україну обіцянками

14 квітня 2014, 15:48
Власник сторінки
Экономист
3
39

Захід годує Україну обіцянками

Один тільки Брюссель вже наобіцяв Україні 11 млрд євро, але вони надійдуть у кращому разі протягом 7 років, якщо не пізніше. «З цієї суми 1,6 млрд євро становлять різні кредитні ресурси, 1,4 млрд - гранти, ще 5 млрд повинне надійти від ЄБРР по інвестиційним програмам, а ще 3 млрд - від Європейського інвестбанку», - зазначив економіст великого банку Goldman Sachs (США) Майкл Бретман в ексклюзивному коментарі Forum'у.

І додав, що США обіцяє ще $1 млрд, але це т.зв. кредитні гарантії, під які треба окремо знайти кошти. «Навіть Японія обіцяє більше - $1,5 млрд, і ця допомога більш реальна, тому що передбачає підтримку товарами і технологіями. Однак все це залишається обіцянками, виконання яких може розтягнутися на багато років», - нагадав фінансист.

Він продовжив, що Київ як і раніше розраховує на кредит МВФ, «але навіть у вашого прозахідного уряду на цей рахунок вже холоне запал. Воно починає розуміти, що може потрапити в дуже незручну ситуацію зі своїми нічим не підкріпленими обіцянками. Наговорити з три короба - це одне, але ж потім треба виконувати. Це дуже невигідна ситуація для нових властей, тим більше напередодні президентських виборів. Своїм нестриманим популізмом вони можуть собі вагомо нашкодити», - підсумував фахівець.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.