Потерпілим від дій Кабміну радять звертатися до суду

07 квітня 2014, 15:14
Власник сторінки
Экономист
0
19

Потерпілим від дій Кабміну радять звертатися до суду

«Кабмін веде себе по-дилетантськи. Замість того, щоб скорочувати державні витрати, звільняти чиновників, вводять податки на депозити, закривають програму доступного житла, підвищують податки. Йде жорстка фіскальна політика, жертвою якої, на жаль, стало і доступне житло. Ще можна було зрозуміти, якщо уряд сказали б: ми всі програми прибираємо, але вводимо нову», - обурився він.

Колесніков зазначив, що можна було використовувати вже існуючі напрацювання. «Кабмін ще у 2011 році пропонував створити одну програму доступного житла без всяких радянських черг, під 3% річних на 15 років. Ми порахували, що середній внесок за абсолютно нове житло становило б 1,700-2000 грн. з сім'ї. Замість цього, нинішній Кабмін просто закриває програми, нічого не пропонуючи взамін, що дуже погано».

Крім того, політик підкреслив, що люди скористалися програмами доступного житла постраждати не повинні. «Держава дала зобов'язання. І влада повинна їх виконувати», - упевнений він.

Колесніков також наголосив, що якщо влада не будете виконувати держзобов'язання за даними програмами, людям потрібно звертатися в суди. За його словами, вже в найближчі 10 днів опозиція створить правові рекомендації з цих питань. «Буде правова сторінка на сайті Партії регіонів. У разі потреби люди зможуть отримати консультацію», - повідомив він.

Нагадаємо, уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла. Зокрема, повністю скорочено фінансування державної програми доступного житла, за якою громадянам надається держпідтримка у розмірі 30% нормативної вартості житла.

Фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн гривень до рівня 25,9 млн гривень. Реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів фінансування зменшено на 230 млн гривень до рівня 110,2 млн гривень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.