"Я б своїй бабі вбалотувався б!"

27 вересня 2012, 08:40
Власник сторінки
www.zhinka-online.com.ua
0
539
 Я б своїй бабі вбалотувався б!

"Вона нормальна баба!" або "Ці жінки вже геть страх втратили" - так думають українські чоловіки про жінок - кандидаток в народні депутати. Стереотипи щодо можливостей жінок у політиці "дістали" всіх!

    Українка - це така жінка, яка ніколи не погодиться на вторинну роль. Коли європейські жінки тільки виборювали рівність, українські вже були наділені правами та привілеями. Вони мали право на нерухомість, були освічені та часто займалися благодійництвом.  На стародавніх іконах та рукописах праукраїнки завжди зображувалися з книгою в руках. 

      В історії  України відомо багато жінок, які достойно правили країною та справно виконували керівні обов'язки. Тому «прищепити»  сучасним українським жінкам   пасивну роль  гарної господині, що вміє варити смачний борщ, дуже важко. На українських жінкам не приживаються стереотипи, бо дух нашої жінки - вільнолюбний .  Її неможливо прив'язати до хатніх клопотів і обмежити у правах. Впевнена, що чоловіки це розуміють, але продовжують продукувати та поширювати стереотипи, за якими жінка:

а) не здатна бути політиком, бо "баба";

б) місце жінки на кухні;

в) українки - це Берегині, що мають думати про сім'ю, а не про державні справи;

    Цей "чоловічий базар" встиг  набриднути українкам.  Оригінальнуале достойну відповідь на стереотипне мислення чоловіків вони  втілили у мистецтві карикатури.  Проект "Право жінок на політику" виконаний  ВОГО Громадський центр "Форум" за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Художник - Олександр Нікітюк.



Дізнатися більше про права жінки можна тут: www.zhinka-online.com.ua


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.