Люди з Антимайдану - не бидло. Вони просто люди.

17 грудня 2013, 17:20
Власник сторінки
www.zhinka-online.com.ua
0
342
Люди з Антимайдану - не бидло. Вони просто люди.

Цинічність політиків Майдану більше не вражає – ми звикли до їх зрад, підстав, махінацій. Цинічність ЗМІ також не вражає – ми звикли до їх продажності. Вражає цинізм, ненависть до Антимайданівців.

    Цинічність політиків Майдану більше не вражає  – ми звикли до їх зрад, підстав, махінацій. Цинічність ЗМІ також не вражає – ми звикли до їх продажності:  «отримав долар – і  гавкай на Україну - неньку». 

    Вражає цинізм, ненависть, яка  проявляється  до тих, хто сьогодні   приїхав на  Антимайдан. «Бидло, біомаса, п’яне чмо, тітушки» -  такими  образливими  назвами підписані в соціальних мережах  фото тих, хто сьогодні не розділяє думки майданівців . 

    Одна  жіноча організація, що активно бореться за права людини,  просила  максимальний перепост про жінок  АнтиМайдану «Зустрічайте таємну зброю Партії Регіонів: ТЬОТУШКІ. На відміну від тітушек, тьотушкі здатні нападати не тільки на жінок і беззахисних журналістів, але й на озброєних та лютих євробандерівців. 1 тьотушка дорівнює по силі приблизно 10 тітушкам.  Перепост! Треба терміново попередити передові загони євромайданівців!»

    Ті, хто ще вчора говорив про права людини,  активно тиражували  фото, на якому у відчаї кричала немолода жінка. Коментарі під фото промовисті: «в таку ротяку – можна і слоняку» і т. д

   Інший знайомий  спеціально подолав сотні кілометрів, аби зробити фото з двох Майданів.  Опісля його знімки публікували ЗМІ. Люди з Євромайдану на фото  виглядали  як справжні герої.  Міліція та люди з Антимайдану  на фото - як придурки та  ідіоти. 

    Письменники та письменниці навипередки  проявляли свій літературний хист, зображуючи антимайданівців  у злочинному світлі.

    Деякі телеканали майже в кожному випуску новин показують, що ці хлопці з Антимайдану тільки й те роблять, що п’ють горілку. Хоча ці самі канали  щогодини рекламують спиртне, на виробництві якого наживаються відомі політики та олігархи. До речі, жоден з депутатів досі не підняв питання заборони реклами алкоголю у ЗМі, незважаючи на те, що смертність від вживаня алкоголю в Україні критична.
 
     Ми чудово розуміємо, хто ці люди, які приїхали на Антимайдан. Лікар з Донецька, якому треба рятувати життя чи шахтар, якому треба годувати сім’ю – немає часу "майданити". Вони мовчки  працюють далі, бо якщо зупиняться - зупиниться все.

    Антимайданівці зі сходу України  – це інші люди. Вони, можливо,  рідше відвідують театри та фестивалі, не мають змоги  бувати  в Європі та мало що розуміють у політиці. Вони бачать зі своїх вікон не полонини,  а терикони, і живуть в депресивних містах. 

 Але що поганого вони зробили нам? Чому ми відвертаємося від тих, хто має іншу думку? Чому між нами знову виросла стіна?

  Тому що вони  підтримують курс президента? Ні, вони просто бояться втратити єдиний заробіток, який дають їм шахти. Польська економіка після входження в ЄС 1 травня 2004 р. втратила вугільну промисловість – було закрито 90% вугільних підприємств, на яких працювали більше 300 тисяч працівників, а 75% польських шахтарів втратили роботу.

    Скажете, ви боретеся за їх майбутнє? Тоді запропонуйте їм альтернативу, бо спускатися у шахти, щосекунди ризикуючи життям – задоволення не з приємних.

   Антимайдан, яким би він  не був, є частиною України. Вони такі самі люди, як і ми. У  них своя правда і  своя кривда, як у нас.   У хвилини, коли потрібно протягнути руки один одному назустріч, продемонструвавши політикам, що ніякі «мутки» не в силі нас роз’єднати на схід та  захід, ми все більше допомагаємо їм сіяти розбрат.  

    Порівнюємо, який благородний Майдан, як гарно там годують та приспівують, і сміємося  з тих, хто спить у холодних палатках і живе на гречці. Все закінчується. Політики рано чи пізно помиряться, поділяться і знову сядуть за один святковий стіл.  За рік чи два вони забудуть Майдан і свої обіцянки. І їм не буде соромно та гірко, бо вони політики.
 
   Але ці люди з  Антимайдану ще не скоро  забудуть приниження та образи.  Кажуть, вони приїхали вчиняти провокації, випробовуючи нас  на стійкість. Не знаю.  Випробовування на  людяність  ми точно не пройшли.

R.S. Я ніколи не була в Донецьку, у мене немає там друзів, як і немає жодного партійного квитка. Я не симпатизую жодному політику чи олігарху. Я не симпатизую Майдану чи Антимайдану, тому прошу не прив’язувати цей матеріал до теми «продалась за гречку».  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.