Страшно бути… жінкою

15 березня 2012, 14:26
Власник сторінки
www.zhinka-online.com.ua
0
970
Страшно бути… жінкою

Купи, синку, дротянії віжки, Скрути милій рученьки ще й ніжки. Купи, синку, дротяну нагайку, Скатай милу, як синю китайку. Купи, синку, дротяну нагайку, Та й бий жінку з вечора до ранку!

     Останнім часом в Україні справжній бум фізичного  насилля над жінкою.

 Історія з Оксаною Макар, історія з  дівчиною, яку посеред білого дня намагалися зґвалтувати в метро, побиття депутатом Ландиком незнайомої  жінки, це лише те, що  «виплило на поверхність», обуривши громадськість. Такі  справи спільні тим, що винуватці покарані не були і не будуть. За побиття жінки сьогодні передбачений штраф у розмірі 52 грн, а за побиття собаки – 85 грн. То хто тоді становить справжню цінність для українського суспільства?

      Політика, яку демонструє влада у ставленні до жінки – як до зневажливого персонажу, що може стерпіти все, насправді не така безневинна. Хлопчики й дівчатка беруть до уваги, що за злочини, скоєнні проти жінки, відповідальність не завжди передбачена й необов’язкова. Тобто бити, ґвалтувати, різати, вбивати, спалювати живцем жінок цілком «нормально». Ні?  Прогляньте заголовки українських новин за останній місяць:

Вбив жінку за відмову принести горілки...

На Миргородщині чоловік застрелив жінку та вбив себе...

У Львові водій вбив жінку і втік з місця ДТП..

Чоловік вбив дружину на очах у дітей, після чого застрелився сам...

У Львові 45-річний чоловік забив жінку..

В Житомирській області киянин вбив та закопав жінку...

Студент зарізав у броварському барі жінку, та забрав її гроші...

Чоловік зарізав жінку, з якою познайомився через чат, та спалив її сина

У Запоріжжі п’яний чоловік півночі ґвалтував жінку та катував її

За відмову від сексу донеччанин жорстоко вбив двох жінок.

На Миколаївщині юнак убив жінку під час сексу...

Чоловік вбив коханку ніжкою від столу, бо вона забагато від нього хотіла

Через ревнощі 18-річний юнак зарізав свою жінку та її немовля...

Жахає?   Мене також. Як мама двох доньок, я не хочу аби це трапилося з моїми дітьми. Як захистити їх? Перш за все необхідні зміни в законодавстві, що передбачали  б кримінальну відповідальність за фізичне насильство над жінкою:

-          Збільшення терміну ув’язнення за зґвалтування.

-          Надання правоохоронним органам відповідних законодавчих повноважень для затримання осіб, які здійснюють насилля над жінкою. Сьогодні особу, яку вперше  підозрюють у зґвалтуванні навіть не можна утримувати під вартою до винесення вироку!

-          Створення центрів протидії домашнього насильства для жінок в сільській місцевості. Уявіть собі село віддалене від райцентру на 30 км. І чоловіка, що знущається над жінкою та дітьми. Який захист може бути в тамтешніх жінок? Дільничий  міліціонер на 10 сіл? До речі, жінки в сільській місцевості найчастіше стають об’єктами знущань, насильники просто впевнені в своїй безкарності.

-         Навчити жінок не мовчати і не соромитися зізнань про насилля, вчинене проти них ( статистика свідчить, що кожна друга жертва зґвалтування не звертається до міліції)

  Такі закони та зміни мають ініціювати жінки, аби захистити одна одну. Минулого тижня в Англії прийняли новий закон, який дозволяє кожній жінці наводити довідки в поліції про свого обранця. Закон названий в честь Клер Вуд – жертви домашнього насильства, яка спочатку була задушена своїм хлопцем, а потім спалена. Жінка познайомилася з ним через чат  і не могла знати, що на той час за хлопцем вже тягнулася череда насильницьких дій проти жінок.  Даний випадок нагадує ще раз про історію Оксани Макар, яку також хотіли спалити.  Придурки обрали дівчину(!) з простої сімї, аби було менше шуму, що свідчить про планування злочину.

     За умов існування поваги та пошани до жінки,  в Україні цілком міг би з’явитися законопроект  на ім’я  Оксани Макар, що передбачав би довічне ув’язнення для знущань над особистістю. Це був би початок боротьби з насильством проти жінок.  Але чи будуть зміни? Для законотворців – депутатів, це лише привід  «засвітитися» з жалісливими заявами та благодійною допомогою на лікування людини, яка постраждала через їх же байдужість. Бо якби ці хлопці знали, що за такі знущання їм доведеться по закону  решту життя просидіти в камері, їх це б зупинило. А так, відповідно до чинних законів, все що загрожує хлопцям – кілька років ув’язнення, а той амністія  через рік за добру поведінку.

         Дивлячись на понівечене тіло та життя Оксани,   проявляючи свою байдужість, ми просто сприяємо "мажорам"  бути на свободі і робити це саме з нашими дітьми.

Зверніть увагу - британки не соромляться захищати себе, відомі актори приєдналися до створення соціальних проектів, які ЗМІ пропагують безкоштовно:


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.