Дайте людям йоду!

11 лютого 2013, 13:08
Власник сторінки
www.zhinka-online.com.ua
0
405
Дайте людям йоду!

Вітчизняні фармацевти всіляко блокують якісний німецький препарат - йодомарин. Як наслідок, препарат зник з аптек, а мільйони українців страждають від йододефіциту

Вже кілька місяців не має в продажі якісного німецького препарату - йодомарину, який призначають дітям і дорослим при порушеннях ендокринної системи.

В аптеках розводять руками – препарат ніби – то проходить переатестацію. Але на прийомі в ендокринолога, лікар розповіла мені, що насправді вітчизняні фармацевтичні компанії  всіляко блокують препарат, аби продавати свій йод. Фармацевти навіть укладають спеціальні угоди з лікарями, аби ті не пропонували пацієнтам йодомарин. Мовляв, він накопичується в організмі, шкодить печінці – хоч це чиста брехня. Йод має здатність не затримуватися в організмі: щитовидна залоза бере його стільки,  скільки потребує, а надлишок виводиться.

Мені також запропонували альтернативу йодомарину  - дієтичну добавку українського виробника. Я – відмовилася. Хоча без йодомарину жити важко: ендокринна система регулює повністю гормональний баланс організму.

Витіснити йодомарин з фармринку дуже вигідно, адже кожен другий українець страждає від йододефіциту, тому попит на такі ліки тільки зростатиме.

Звісно, можна було б підтримати вітчизняного виробника, якби була певність, що наші ліки мають такі ж високі стандарти якості як німецькі. Та й чому ми не повинні мати вибору ліків, як пацієнти? Чому маємо лікуватися тим, що вважає для нас потрібним МОЗ України.

Така банальна ситуація насправді має зовсім не банальний наслідок. Справа в тому, що щитовидна залоза починає функціонувати в нашому організмі ще внутрішньоутробно. У двохмісячного зародка щитовидна залоза вже нагромаджує йод і навіть виділяє гормони. Якщо вагітна жінка не прийматиме достатньо йоду – її плід  гарантовано матиме відхилення.

На Житомирщині, яка чи не найбільше постраждала від Чорнобильської АЕС, рак щитовидної залози діагностують навіть у дітей.  В моєї доньки ендокринолог також виявила відхилення у функціонування щитовидної залози, хоч їй всього 7 років. І таких дітей дуже багато – бо продукти чорнобильської  радіації починають розкладатися лише через 20 -30 років після аварії.

Відсутність йодомарину  послаблює здоров’я дітей  та дорослих, але збагачує українських  vip  - фармацевтів. В Японії такі препарати роздають безкоштовно, а ми просимо за гроші «Дайте людям йоду!»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.