Житомир святкує 1129 років від народження

07 вересня 2013, 14:34
Власник сторінки
www.zhinka-online.com.ua
0
20
Житомир святкує 1129 років від народження

Житомир святкує 1129 років від народження

7 вересня Житомир святкує день міста - 1129 років від народження.

За легендою Житомир був реальною людиною: ратником київських князів Аскольда та Діра. Коли князів підступно вбили у 882р., Житомир залишив Київ і подався з своєю дружиною на захід.

На крутих скелях річки Кам`янки Житомир зупинився, заснувавши місто -фортецю. Це було у 884 р.

Інші історики кажуть, що назву місту дали древляни - сюди вони приїздили обмінювати ягоди, мед та звірів на хліб. Торговець хлібом називався "житомерь". І дійсно, Житомир здавна відомий як найбільший торгівельний центр.

У 1847 р. Житомир був одним з найбільших міст України. В ньому проживало близько 25.000 чоловік. Більшими за Житомир були тільки Київ, Одеса, Бердичів, Миколаїв, Севастополь. Вулиця Житомирська є в багатьої країнах світу - Чехії ( Прага) , Росії (Москва), Хорватії.

Також в Житомирі з`явився один з найперших драматичних театрів в Україні, а у 1899 році почав курсувати електричний трамвай. Але якось з ним трапилася халепа. У 1914 році трамвайний вагон № 10 наскочив на кабана і вбив його. У центрі міста.

Якщо у вас ще не зникло бажання побувати у центрі древлянської землі, ласкаво просимо. Вислів, краще один раз побачити, ніж 100 разів почути, особливо стосується подорожей. Особливо до Житомира:)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Житомир
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.