Свобода слова «по-російські»

31 січня 2023, 11:40
Власник сторінки
0
9

.

Поняття «свобода слова» може мати різне значення, так як залежить в першу чергу від того  чи має вона місце бути в тій чи іншій країні.  Такий критерій як свобода слова напряму повязаний з керівництвом країни. Країна-агресор Росія лідирує у рейтингу, щодо того чи хочуть вони знову Радянський Союз, «як толі було добре», «яка була смачна ковбаса», « поїхали на збір картоплі» тощо. Люди пенсійного віку у Росії поминають Союз добрими словами пропагуючи молодь теж так думати. Це можна побачити з їхніх коментарів на форумах, стрімів, інтервю. Вони підтримують думку совкового покоління повернутись у ті часи, коли «держава про тебе подбає», щасливе дитинство у дітей, натуральні продукти, збори макулатури і картоплі.

Найприкріше те, що молодь у Росії легко піддається пропаганді, ними легко маніпулювати та нанизувати наче бусинки на намисто ті думки, як вигідні правлячій верхівці.  Багато хто з російської молоді підтримує військові конфлікти на українській території та хочуть геноциду українців. Самі собі протирічать адже при Союзі всі були «братськими народами», опіку сусіднього так званого брата ми відчуваємо майже рік.

You Tube це один із найпопулярніших відеохостингів, за допомогою якої можна розміщувати різні відеоматеріали. Ця платформа почала своє життя у 2005 році і наразі займає друге місце за кількістю відвідувачів. You Tube можна використовувати не тільки з розважальною метою, а і ще монетизувати свій акаунт, тобто заробляти гроші. Часи карантину Covid 19 показали, що можна легко та зручно працювати віддалено, не виходячи з дому, не витрачаючи час і гроші на дорогу до роботи і назад. Багатьом до вподоби використовувати You Tube як допоміжний заробіток, а велика частина має можливість перетворити навіть на основний.

Якщо росіяни так мріють знову про Радянський союз, то вони повинні і прийняти умови, а такого поняття як «свобода слова» може майже не бути. Велика кількість росіян користуються відеохостингом You Tube, як звичайні глядачі, так і блогери. У березні 2022 року цю платформу намагались заборонити в країні-агресорі, так як монетизування російських блогерів вважалось неприйнятним. You Tube на сьогоднішній день досі працює в Росії. Генеральний директор популярного відеохостингу Сьюзен Воджицки запевняє, що You Tube працює у Росії тому що мирне населення повинно мати доступ до достовірної, об’ єктивної, правдивої інформації щодо подій на території України. Тому команда You Tube намагається активно докладати всіх зусиль для боротьби з розповсюдженням контентів з неправдивою, брехливою інформацією.

Як ми знаємо такого поняття як «свобода слова» майже не існує у російських ЗМІ, а натомість там яра цензура, контроль та прибирання тих, хто намагається доносити людям правду та відкрити очі. Дуже складно повірити, що «продвинута» російська молодь так сліпо довіряє своїм засобам масової інформації, адже вони корисуються соціальними мережами, месенджерами і платформою You Tube. Хто хоче бути обманутим, той таким і стане, хто не хоче відкривати очі, так і лишиться незрячим. You Tube дає можливість своїм російським користувачам мати доступ до правдивої інформації, а хто володіє інформацією – той володіє світом.

Хоча молоді, вірніше користувачам відеохостингу You Tube, доносити правду до своїх батьків, родичів та знайомих, які тільки сліпо довіряють своїм російським ЗМІ і вже настільки зазомбовані, що переконати їх дуже важко, вони довіряють не фактам, а словам «продажних», боягузливих журналістів. Так як  You Tube  є популярним у Росії, то можливість дізнаватись жорстоку правду про агресію російських військ на території України є у багатьох користувачів. Цілком логічно, що президентц-диктатору та його оточенню це дуже і дуже не подобається.

Євген Пригожин, якого ми знаємо як головного вербувальника карних злочинців для військових дій в Україні, а простіше просто «мясо», яке використовується для збройних конфліктів проти Українських Збройних Сил. Пригожин вимагає щоб генпрокуратура перевірила діяльність роботи  You Tube. Так як на його думку ця платформа направлена на створення загрози  обороноздатності країни і безпеки держави. Тобто популярний відеохостинг за його словами використовується виключно для розповсюдження фейків про збройні сили Росії та органи державної влади і управління.

Вже не перший раз Пригожин направляє генеральному прокурору Російської федерації Ігорю Краснову звернення з так званим проханням провести перевірку діяльності You Tube і розглянути питання щодо визнання небажаної діяльності відомої американської компанії Google LLC (до складу якої входить You Tube)  на території Росії. Так як на думку Пригожина ця відома на весь світ компанія розповсюджує інформацію, яка направлена на створення загрози масового порушення громадського порядку.

Як каже відома приказка: «правда очі коле», Пригожин такими зверненнями у генпрокуратуру нагадує маразматика чи навіть людину, яка хворіє на шизофренію. Адже для того, щоб російські користувачі, які надають перевагу не місцевим, а міжнародним ЗМІ, не мали доступу до правдивої інформації, то можна і приплести безпеку обороноздатності країни, якісь загрози та порушення масового громадського порядку. Це можна назвати просто виразом «марення сивої кобили», ніяк по іншому не скажеш. До того ж після  офіційної заборони популярного відеохостингу Росії, користувачі  You Tube будуть виявлені і понесуть заслужене покарання.

Мабуть маразматик Пригожин забув, що існує таке поняття як «Конституція», що вона не втратила свою актуальність у Росії (поки що), що президент є гарантом конституції (але сам голова про це забуває). Конституцією гарантоване право свободи слова, що поки не диктатура, що президент це в першу чергу слуга народу, якого люди самі обрали, хоча президент Путін так схибленій на владі, що вже давно вважає себе цареем. Найбільше, що відрізняє нашого Президента і президента країни-агресора – наш президент є дійсно слугою народу.

Заборону діяльності  You Tube  та Google в цілому на території Росії є жорстким придушенням свободи слова, прав громадян на вільне користування соціальними мережами та відеохостингами. По іншому це аж ніяк не можна назвати, коли конституція взагалі не має місце бути, що президент перетворився на царька, що карних злочинців використовують як «мясо», що воюють не по військових законах не шкодуючи дітей, жінок, людей похилого віку.  Російські військові це орки, загарбники, вбивці, окупанти та підлі і безсердечні.

Відеохостинг You Tube хоч якусь можливість надає своїм користувачам доступ до правди. Якщо його офіційно заборонять, а користувачів будуть переслідувати і «заслужено» наказувати, то майже не буде можливості у адекватних, тверезо-думаючих росіян знати правдивий перебіг подій.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.