Хочеш бути здоровим - обіймай корів!

21 жовтня 2020, 21:03
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
27
Хочеш бути здоровим - обіймай корів!

У світі з'явився і активно набирає популярність новий welness-тренд: люди обіймають корів.

Вже доведено, що це дуже корисно для психічного здоров'я. Так що, корови - це нові котики? Розбираємося!

Практика народилася в Нідерландах і так і називається: "koe knuffelen" ( "обіймання корів"). Адепти стверджують, що такий контакт допомагає відчути безтурботність і умиротворення. Похлеще медитацій!

Повернемося з котам і собакам, щоб зрозуміти, як це працює. Коли ми гладимо кішку або обіймаємо собаку (і навпаки), погодьтеся, нам стає легше. При цьому в організмі підвищується вироблення окситоцину, який ще називають гормоном любові і щастя. Цей гормон знижує тривогу, створює відчуття спокою, задоволення.

Так ось, корова - це майже те ж, що дуже великий кіт або пес. Адепти практики стверджують, що ефект буде сильніше. Серце корови б'ється повільніше людського, її тіло тепліше нашого. У комплексі такий контакт дуже корисний для психіки. Деякі люди обіймають корів по 2-3 години.

"Корови взагалі дуже спокійні, - розповіла господиня однієї з ферм в Нідерландах. - У нас є спеціальні корови для обіймання, поруч з якими можна сісти і навіть прилягти".

До речі, обійми радують і самих тварин. Журнал Applied Animal Behaviour Science опублікував дослідження, в якому стверджується, що корови позитивно реагують на контакт і погладжування, демонструючи ознаки глибокого розслаблення.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: психология,здоровье,коровы,наука
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.