Who are you, Mr. Usyk?

20 вересня 2024, 11:02
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
5
Who are you, Mr. Usyk?

Боксера Усика стало багато. І при чому тут ДТЕК і Ахметов?

Давно хотів написати про Усика. А тут і нагода хороша появилась.

То його Зеленський визволяє із лап «польських тюремників». То Зеленський нагороджує його разом із усіма після виступу на Олімпіаді. Е, а нічого, що Усик на Олімпіаді не виступав. Та нічого, ніхто і не помітив, затесали серед інших спортсменів іще пару таких як Усик і все добре.

Усику також нічого «не тисне». Особливо у контексті Зеленського, який продавлював закон про «заборону Української православної церкви».

А Усик-то вірний Української православної церкви. Його духівником є митрополит і глава УПЦ Онуфрій. Якби в Усика було більше часу, то не сумніваюсь, що він би пройшов у хресному ході з Кам’янця-Подільського до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Щорічний хресний хід, який збирає десятки тисяч людей. Цього року пройшли собі тихенько, ніхто нічого не писав, у новинах не показували. Ну да, це ж треба показати реальну «єдину країну», а не віртуальну у Фейсбуці. Інша справа писати і показувати на всю велику Україну про лгбт+ марш у Харкові – це достойна подія для «єдиної країни».

Не знаю чи Усик обговорював із Зеленським питання УПЦ. І не знаю чи Зеленський сам має таку позицію щодо УПЦ, чи він просто йде у фарватері і тренді тих, хто сьогодні уповноважений вирішувати в Україні церковні питання та поширювати глобальний розкол суспільства. Мовний є (хоч і багато хто тужиться перейти на українську). Регіональний є (хоч і багато хто імітує рівність галичан і харків’ян). Церковний є (УПЦ, ПЦУ, УГКЦ, протестанти – рівність аж зашкалює). Майновий є (пенсія в 3 тис. грн. і премія Кудрицького у 40 млн. грн).

Та й Усик сам став роздавати більше інтерв’ю, ніж зазвичай. Навіть далекі від «боксу і Усика» люди стали зауважувати, що Усика стало більше. То тут, то там.

Особливо показове інтерв’ю для радіо НВ, де ведучі його багато чого питають і, зокрема, про Українську православну церкву. І тихенько «з’їдають» пояснення Усика про УПЦ та свого духівника митрополита Онуфрія. Хоча, щось мені здається, що будь-кого іншого (але не Усика) ці ж журналісти «з’їли» би до костей, сказали би все, що думають про «московську церву», «сепаратистів» і далі по списку.

Колись так давно журналісти телеканалу «1+1» постійно питали Усика «чий Крим». Таке було враження, що ті журналісти от прям із Криму і питали Усика про це. Хе.

Словом, щось змінилось. Змінився і Усик. От каже навіть, що може бути міністром спорту. Уявляю собі. Згадую як колись давно нинішній голова депутатської групи «Платформа за життя і мир» Юрій Бойко з ходу послав у нокаут Олега Ляшка. Битися не треба, але вийшло красиво. Так от думаю, що Усик там не стримається. Буде наслідувати приклад Бойка, який видно також за щось не стерпів Ляшка. Хе.

Не просто так і ДТЕК Ахметова «обнімається і цілується» з Усиком. Пішли до нього спонсором. «Битва за світло» і все таке. Хе. Ті, хто іще вчора у ДТЕК не бачив впритул Усика, сьогодні тягнуть його на рекламну акцію «подаруй квартиру» солдату, що воював у Маріуполі. Усика також і в цьому випадку нічого «не тисне». Приходить. Умовно «вручає ключі» і «дарує рукавички». Все круто, звичайно. І це добре, що Ахметов допомагає. Ну, дійсно, не будуть же представники організацій Ахметова кричати Усику «геть московського попа». Якось не пасує. Та й Усик їм не відповів би нічого. Православна віра не передбачає відповідь злом на зло.

Звичайно, все це нагадує певний страх. Страх, що Усик може піти у президенти. І що його підтримають США. Тому з ним краще дружити. Така логіка Ахметова. Ну, чесне слово, квартири можна інвалідам чи дітям загиблим солдат роздати і без Усика. Але Ахметов по іншому не вміє. 200 швидких допомог, які колись на зорі президентства, «подарував» Зеленському Ахметов – це факт.

Президент Зеленський також може мати план щодо Усика. Краще передати владу тому з ким у тебе хороші стосунки. Але ж тут виникає питання: а як же тоді УПЦ?

Тому і постає у повітрі питання: Who are you, Mr. Usyk?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Александр Усик,Владимир Зеленский,Ринат Ахметов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.