Черговий пішов

06 вересня 2024, 12:12
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
28
Черговий пішов

Президент звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента.

Мені щиро шкода програму «Наші гроші». Скільки праці завжди витрачається на якісний матеріал та як важко даються результати. Тому що нікому у владі майже немає справи, до того хто там і про кого що говорить. Це раніше преса була Четвертою владою. Більше її нема. І сам колектив цього змі копав собі яму ще на зорі своєї діяльності. Міг би навести приклад їхньої абсолютної брехні, хоч у суді хоч де. І деяких журналісток-«розслідувачів» приклад міг би навести. Хоча б ту що відколи почала заробляла на хліб невдячною журналістською справою, пересіла в депутатське крісло і за кермо свого нового Мазератті.

То й пожинають результати сьогодні. Якщо стає вигідним результат від своєї діяльності, то й настають важкі часи для фігурантів їх розслідувань. Як із Свинарчуками. А не настала ще година, то й уваги нуль. Ось скільки не довбали трудівники Bigus.info про Шурму та Татарова, справи особливого обороту не приймало.

Чому так? Чому Четверта влада так упала? Причин кілька. Перша і головна - новина у нас так і не стала (поки що?) товаром. Який можна продати та не думати про хліб насущний. А не гнати заказуху, яка за результатом губить вільну журналістику. Хоча вона є і буде завжди, але це не повинно бути головною рушійною силою цієї специфічної праці.

Друга причина – в суті пострадянської влади. Яка вже й не радянська, але ще й недемократична. Що головне у західних демократіях? Не те, що там не крадуть. Насправді крадуть. А в тому, що людина може захистити себе через демократичні інституції, одним із яких є справедливий суд. А в нас поки що головна особа - чиновник. Він найрозумніший, і жодні правила йому не потрібні. Тому й немає діла до будь-яких розслідувань. Правила як у курнику. Самі знаєте.

Третя причина - ми намагаємося виїхати з минулого в майбутнє на пошарпаній бурями машині. Хоча вже не на Жигулях, але ще й не на Мерседесі. На пошарпаному Опелі. Головний Пасажир розумний та шановний, нутро в нього горить за Державу. А водій злодійкуватий. На роботу його взяв ще злодійкуватіший завгар. Над яким ще злодійкуватіший Завгосп, який завгару не дає грошей на нову гуму. А завгар заощаджує на технічному обслуговуванні. Водила заправляє машину у Васі, який розбавляє бензин ослячою сечею. Чи далеко поїде така машина?

А якщо про всі ці нюанси напише Bigus.info, то заправника Васю можуть посадити, звільнять водилу. Після довгих журналістських розслідувань навіть завгара можуть зняти з посади. До Завгоспу справа не дійде. І навіть до його заступників доходить дуже рідко. Але одного зняли, стараннями Дениса та його компанії, а не нормами дотримання Закону. Але немає сил та бажання реконструювати автомобіль. Ось на цій колимазі, та з таким персоналом, ми й їдемо у світле демократичне майбутнє. Та ще й ця війна підла! Хоча й на місці не стоїмо. Їдемо, колись приїдемо. Коли та куди?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.