Чорний прокурор...Тепер чорні фіскали! В Сумах саботують військові контракти?

25 квітня 2023, 13:26
Власник сторінки
Политический и экономический обозреватель
0
105
Світлана Кушнір, політичний та економічний оглядач, журналіст, блогер

Вісім контрактів з Міністерством оборони України і три контракти з Національною гвардією України опипилися під загрозою зриву

Вісім контрактів з Міністерством оборони України і три контракти з Національною гвардією України опипилися під загрозою зриву і невиконання через дії горе-“рибалок” з Головного управління державної податкової служби у Сумскій області.

Це не перший наїзд силовиков на ліквідне і прибукове підприємство Шервул. Суть попередньої “серії” читайте за посиланням.

Але якщо минулого разу кошмарити швейників приходилипрокурори, то тепер цю “місію” вирішили здійснити податківці.

Згадавши народну приказку, що з дешевої рибки - погана юшка, фіскали з Сумщини побачили в компанії Шервул жирну таку рибину (минулого воєнного року сумські виробники уніформи сплатили до бюджету більше 20 млн грн), податківці придумали, як її “піймати”.

“Регіональною комісією головного управління державної податкової служби у Сумскій області було прийнято рішення по нашому підприємству щодо включення у категорію ризикових. Відповідно, кожна наша податкова накладна на данний час блокується, що не дає можливості нам поставити на прихід сировину й виготовляти продукцію на замовлення Міноборони та іншим військовим частинам, які замовляли військову форму у нашого підприємства”, - говорить адвокат ТОВ Шервул Євген Страшок.

Вдумайтесь! Під час війни підприємство, яке дає роботу сотням сумчан, виробляє з кращих зразків спеціальних матеріалів, що закуповуються в тому числі за кордоном, форму для наших захисників, справно сплачує податки та є бюджетоформуючим - вирішили ... визнати ризикованим.

Ну так, всі підприємства в Україні нині в зоні ризику - то російські ракети розносять промислові потужності, то б'ють по енергосектору і немає електрики, щоб працювати, то раптом прокурори приходять, то податківці. Ризик - на кожному кроці.

Не знаю, що хочуть “впіймати” сумські податківці, але виконання контрактів Шервулу вони заблокували на 120 мільйонів гривень. Тих самих, з яких мають платитися заробітні плати, податки, закуповувати матеріали, оплачуватися послуги...

Ось тут інформація для тих, хто не читає, а дивиться - у відео все по поличках:

Бачимо, що фіскалам хочеться порибалити в мутній воді, а подумати, до чого призведуть їх дії - нема ума?

До речі, бувалі любителі тихої риболовлі кажуть, що йти на рибалку під час місячної повні і коридору затемнення , то не просто не до добра: ні риби не впіймаєте, ще й вудки погубите, а вже позору і глузування заробите  - до скону дражнитимуть.

А може хтось із податківців засумував за закордонними поїздками на рибу, щоб отак посеред океану ловити блискучу дорадо, а чи взагалі підти на тунця? За кордон тепер же держслужбовцям всіх рангів- зась, то придумали тут порибалити?

Хлопці з Головного управління державної податкової служби у Сумскій області, ви ці “мрії” полиште, бо все, що ви “вловите” з кошмарінгом компанії Шервул, то це пісного ляща, а може і по тому місці, що нижче спини, то і хорошого дубця.

Ви ж маєте усвідомлення, що із-за ваших придуманних дій зараз тисячі військових на передовій, що вас, тилових пацюків..., ой, працівників фіскальних органів, захищають, залишаться без спеціальної форми? Чи ви притомні там у своїх кабінетах? Чи вже зовсім береги поплутали, війна у вас вже всьо - закінчилася? Ви вирішили, що можете у воєнний стан обанкротити працююче підприємство і зробити безробітними його працівників?

Припиніть свавілля, бо Шервул вже вигравав проти посіпань прокурорів справу, таке саме буде і з вами. А як ви у очі військовослужбовцям будете дивитися, а мамам загиблих, а жінкам нацгвардійців, що працють нині на підприємстві?

Ваші дії вже на контролі у вищого керівництва ДПС, Сумскої обласної військової адміністрації, представників правоохоронних органів. Короче, рибалки з вас погані, то хоч честь мундира не ганьбіть!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.