На одне відрядження посадовець НЕК Укренерго витратив близько 1 млн гривень

19 жовтня 2022, 15:10
Власник сторінки
Политический и экономический обозреватель
2
8373
Светлана Кушнир, политический и экономический обозреватель

В той час, коли весь український народ встав на захист своєї Батьківщини, у державній компанії НЕК Укренерго не соромлячись, витрачають шалені кошти на відрядження “експертів” за кордон.

В той час, коли весь український народ встав на захист своєї Батьківщини, не думаючи про власну безпеку та якісь матеріальні блага, у державній компанії НЕК Укренерго не соромлячись, витрачають шалені державні кошти на утримання членів правління та відрядження “експертів” за   кордон.

Ці високопосадовці жодним чином не асоціюють своє власне життя і становище з життям воюючої країни. Продовжуючи жити так, ніби в країні немає ані війни, ані 30 відсоткового падіння економіки, представники Укренерго організують для себе тривалі дорогі закордонні відрядження, на які витрачають мільйони державних коштів.

Наприклад, експерт з інтеграції в ENTSO-Е офісу з питань взаємодії з центральними органами влади НЕК Укренерго Вадим Павлович Гламаздін у період з 10 вересня по 3 жовтня 2022 року (більше 3-х тижнів) побував у Польщі, Бельгії та США.

Кошторис витрат на його перебування у Варшаві, Брюсселі та Вашингтоні, який йому затвердило керівництво державної компанії, склав 981 тис. грн.

Проживав В.Гламаздін тільки в розкішних п’ятизіркових готелях. Наприклад, вартість його проживання у готелі м. Варшава склала 49,7 тис. грн. на добу. У Вашингтоні пан В.Гламаздін витрачав на кімнату у готелі 41 тис. грн. на добу.

Переліт поважного експерта відбувався бізнес-класом і коштував державі 232,5 тис. грн. На трансфер (таксі, оренду автомобіля) їм було витрачено 79 тис. грн, а на добові – 36 тис. грн.

Головна мета цього відрядження – проведення переговорів щодо експорту української електроенергії до країн Європи. Але два з трьохтижнів поїздки пан Гламаздін провів у Вашингтоні. Вочевидь по іншій причині. Адже посадовці США не мають стосунку до експорту електроенергії з України до країн Європи.

Треба пам’ятати, що всі видатки Укренерго, у тому числі на подібні відрядження, оплачуємо ми з вами – споживачі електроенергії – громадяни та підприємства. Адже вони знаходяться в тарифі за передачу електроенергії, який є складовою частиною тарифу за оплату світла.

Днями НЕК Укренерго звернулось до Регулятора (НКРЕКП) з проханням збільшити на 100% тариф за передачу електроенергії. Мабуть на закордонні поїздки грошей не вистачає.

Я не знаю, якого прогресу в переговорах досяг пан Гламаздін і як це вплине на подальший експорт української електроенергії (мабуть ніяк, бо експорт наразі зупинений і у найближчі місяці не відкриється), але знаю точно, що жоден набагато вищий за рангом та впливом європейський чиновник ніколи не дозволить собі такі розкішні поїздки. А фінансування подібних витрат коштом підприємства, яким володіє держава, одразу б стало предметом розслідування правоохоронних органів і призвело б до відставки керівництва, яке погодило таке марнотрацтво.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.