Авто на користь ЗСУ. Завдання – уникнути ексцесу виконавця

07 березня 2023, 16:59
Власник сторінки
народний депутат України
0
108

У нетверезих керманичів можуть відбирати авто на потреби ЗСУ: у Верховній Раді пропонують посилити відповідальність


За керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів пропонують карати конфіскацією авто. Відповідний законопроєкт № 9076 зареєстровали мої колеги Артем Дмитрук та Анатолій Бурміч. 

Щодо цього декілька важливих міркувань: 

перше: п’яні нікчеми за кермом – насправді грандіозна проблема, а надто під час війни. За статистикою торік в автомобільних аваріях загинули майже 2 800 українців, серед них 125 дітей. 23 травмувалися. У «п’яних» ДТП продовжують гинути невинні люди. Жодні прохання, благання і умовляння не діють. 

друге: відповідно до законодавства під час воєнного стану військові адміністрації мають право реквізувати будь-яке майно, в тому числі й автівку на потреби оборони. Ще минулої весни автомобілі десятками за добу вилучали у п’яних водіїв на Тернопільщині, Буковині, на Рівненщині. Але це була здебільшого ініціатива місцевих адміністрацій. Нині є бажання окремих парламентаріїв зробити її уніфікованою для всіх. 

третє: варто уникнути так званого ексцесу виконавця: вилучення авто – складна і водночас копітка процедура. За будь-яких обставин її необхідно ретельно дотримуватися. Факт сп’яніння ретельно зафіксувати. Ще до початку повномасштабного вторгнення наполягала на посиленні кримінальної відповідальності за «п'яну» їзду. 

З незрозумілих причин досі не ухвалений законопроєкт мого авторства про найвищу міру покарання за вбивство людей на дорогах у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. 

Уявіть собі, скільки смертей можна було б уникнути, якби «охочі залити за комір» наперед усвідомлювали, що у разі аварії назавжди вирушать за ґрати. Нескінченні аварії на дорогах з вини п'яних виродків – сигнал про те, що ухвалювати ці законопроєкти потрібно невідкладно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.