Важкий крок у Авдіївці – єдина можливість зберегти життя українських захисників

19 лютого 2024, 19:06
Власник сторінки
народний депутат України
0
119
Важкий крок у Авдіївці – єдина можливість зберегти життя українських захисників

Велич Авдіївки – не лише мужній опір оборонців міста упродовж двох років повномасштабної війни. Це десять років добре організованої, виваженої стратегії виживання.


Важкий крок у Авдіївці – єдина можливість зберегти життя українських захисників, адже неможливо продовжувати ефективний опір в умовах штучного дефіциту озброєння і водночас десятикратної переваги ворога у кількості артилерійських ударів.

Але велич Авдіївки – це не лише мужній опір оборонців міста упродовж двох років повномасштабної війни. Це десять років добре організованої, виваженої стратегії виживання і водночас колосальних викликів та випробувань.

Периметр Авдіївки ще до вторгнення – практично сіра зона. Із даху Авдіївського коксохіму відкривалися мальовничі обрії Донецька. Утім, починаючи з 2014 року і Авдіївка, і завод зазнавали регулярних обстрілів. У найважчий період місто вчилося жити без світла, води та тепла.

АКХЗ – найбільший в Європі коксохім – зупинявся і запускався 15 разів – це історичний рекорд, зважаючи на те, що зупинка виробничих процесів на такому підприємстві – надзвичайна подія.

Але завод вистояв не в останню чергу завдяки принциповій позиції менеджменту, очільника підприємства і мого доброго друга Муси Магомедова, який у критичний момент вирішив – АКХЗ відновиться і працюватиме.

І він працював під захистом українських Захисників. Влітку 2014 року вони вже звільняли Авдіївку. Я дуже сподіваюся, що в майбутньому прапор України знову з'явиться на вулицях міста. Там – його незмінне місце.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.