Україна в очікуванні міжнародної допомоги для уникнення ризиків на АЕС

29 квітня 2022, 18:11
Власник сторінки
народний депутат України
0
215

На переконання очільниці Європейського парламенту Роберти Мецоли, саме цьому сприятиме візит в Україну Генерального Директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.


Підтримка України Європейським союзом є направду безпрецедентною. 

Сьогодні у відповідь на звернення енергетичного комітету Верховної Ради очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола висловилася на підтримку надання термінової технічної допомоги нашій державі для збереження безпеки та уникнення ризиків на українських ядерних об’єктів. 

На переконання Роберти, саме цьому сприятиме візит в Україну Генерального Директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

Від початку березня Верховна Рада та парламенсткий комітет з питань енергетики та ЖКП звертали увагу світової спільноти на варварські дії росіян щодо українських ядерних об’єктів – окупованих Чорнобильської (на разі звільнена Українською армією) та Запорізької АЕС. 

Європа нас почула. 

Європейський Парламент у своїх резолюціях від 1 березня та 7 квітня 2022 року засудив РФ за ведення військових дій у безпосередній близькості до критичної інфраструктури. 

Європарламент неодноразово наголошував на необхідності демілітаризації зони відчуження, закликав Міжнародне Агентство з ядерної енергетики встановити повний контроль над атомною електростанцією та створити групу для моніторингу безпеки ядерних об’єктів, сховищ та палива. 

Сьогодні Роберта Мецола у листі на адресу Верховної Ради привітала візит Генерального Директора Міжнародного Агентства з ядерної енергетики Рафаеля Гроссі в Україну. 

Висловила сподівання, що саме цей візит відкриє шлях до імплементації плану Агентства із надання термінові технічної допомоги Україні для забезпечення збереження та безпеки ядерних об’єктів країни та допоможе уникнути ризиків аварій, що можуть завдати шкоди людям та навколишньому середовищу.

Верховна Рада вдячна колегам з Європейського парламенту за рішучі дії та підтримку України у війні з агресором.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.