Кількість тяжких і особливо тяжких злочинів щодо дітей сягнула майже 6000!

15 лютого 2022, 10:58
Власник сторінки
Політичний діяч
0
937
Кількість тяжких і особливо тяжких злочинів щодо дітей сягнула майже 6000!

Щороку кількість постраждалих від насильства серед неповнолітніх зростає! За минулий рік потерпілими визнано 5 875 дітей. Такі жахливі цифри оприлюднив Офіс Генерального прокурора України.

Найбільше шокують злочини, коли рідні батьки відводять дітей до порностудій. Наразі здійснюється кримінальне провадження щодо одного київського «фотографа», який фотографував та знімав на відео ґвалтування дітей із 2005 року. А нещодавно правоохоронці викрили порностудію в Дніпропетровській області, яка знімала акти сексуального насильства над дітьми за добровільною згодою їхніх батьків, яким платили гроші за страждання дівчаток і хлопчиків!

         Темою домашнього насильства послідовно та ретельно опікується Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ», в тому числі щодо дітей. Минулорічна статистика щодо домашнього насильства щодо дітей теж викликає занепокоєння. Кількість таких випадків 2021 року зросла на 110%, тобто більш ніж удвічі!

         В Офісі Генпрокурора кажуть, що офіційна статистика — лише верхівка айсберга, адже про більшість злочинів постраждалі діти та їхні батьки не повідомляють правоохоронні органи та не звертаються навіть по допомогу до медиків і соціальних служб. І це цілком зрозуміло. Якщо мова йде про сексуальне насильство або побиття дітей рідними батьками, діти соромляться або бояться звертатися по допомогу.

         Наразі правоохоронці разом із громадськими організаціями запускають онлайн-канали довіри для дітей, які стали жертвами чи свідками злочинів. Така нова форма комунікації розрахована на те, щоб налагодити діалог і вчасно допомогти дітям, які хочуть скоїти самогубство. Про це заявила голова Департаменту захисту прав дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора України Юлія Усенко.

         Ідея чудова, але, як на мене, вона може виявитися неефективною без запровадження на державному рівні низки інформаційно-освітніх заходів, на яких уже рік наголошує наш Жіночий рух.

Перш за все, ми пропонуємо уряду та Міністерству освіти і науки запровадити в дошкільних та шкільних навчальних закладах уроки виховання сімейних цінностей та правил суспільної поведінки: поважного ставлення до батьків, людей старшого віку та інших дітей. Фахівці мають розповідати під час занять дітям про онлайн-канали довіри та алгоритм дій у випадках проявів насильства, цікавитися та аналізувати емоційно-психологічний стан дітей, надавати постраждалим від насильства первинну психологічну допомогу та інформувати в разі потреби соціальні служби і правоохоронні органи. Натомість украй необхідно налагодити тісну комунікацію між освітніми закладами, соціальними службами та правоохоронними відомствами держави.

Звертаюсь до уряду з проханням врахувати, підтримати та нарешті запровадити ці надважливі пропозиції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: изнасилование детей,домашнее насилие,насильство,діти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.