Що важливіше для пенсіонера — новий смартфон чи старі борги за комуналку?

11 лютого 2022, 12:25
Власник сторінки
Політичний діяч
0
31
Що важливіше для пенсіонера — новий смартфон чи старі борги за комуналку?

Минулого року борги за комунальними платежами зросли на 8,7 млрд грн! Сума майже дорівнює бюджетним видаткам на придбання смартфонів у поточному році.

Якщо припустити, що хоча б половина минулорічних боргів за ЖКП припадає на людей віком від 60 років, влада могла б списати дідусям та бабусям дворічну заборгованість!

         Я звернулася на своїй сторінці у Facebook із запитанням до пенсіонерів, що для них було б корисніше — отримати смартфон чи, наприклад, списання заборгованості за житлово-комунальні послуги?

         На нові смартфони для пенсіонерів влада планує витратити 26 млрд грн. Для порівняння: це третина загальної заборгованості населення за комунальними платежами!

         «Які саме смартфони обіцяє влада та скільки вони коштуватимуть для державного бюджету? Експерти кажуть, що пенсіонерам планується дарувати гаджети з фронтальною камерою із роздільною здатністю 8 мегапікселів, модулем NFC та високошвидкісним зв’язком LTE. Під дію програми підпадають 8,8 мільйона вакцинованих пенсіонерів віком від 60 років. Враховуючи середню вартість смартфона з такими технічними показниками, програма, повторюся, коштуватиме державному бюджету 26 млрд грн. А вже цьогоріч Президент обіцяє видати до 3 млн гаджетів, на що влада має віднайти приблизно 9 млрд грн. Гроші дуже великі! Саме тому хочу запитати в пенсіонерів: що для них було б краще — отримати смартфон чи, наприклад, списання заборгованості за житлово-комунальні послуги?»

Переконана, що 26 млрд грн вистачило б на реструктуризацію всіх боргів пенсіонерів за комуналку, і ще б залишилося на багатодітні сім’ї, одиноких матерів або інші соціально вразливі категорії населення. А пенсіонерам, які не мають заборгованості, влада могла б компенсувати витрати на комунальні послуги протягом наступних кількох місяців.

         Тому ще раз питаю вашої думки: що більш корисно для пенсіонера — отримати смартфон вартістю від 3 до 4 тисяч гривень або боргову амністію за комунальними платежами?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: смартфон,пенсионер,пенсіонери,державний бюджет,комунальні послуги,смартфоны
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.