Поки уряд намагається стримати ціни, «ЗА МАЙБУТНЄ» пропонує, як їх знизити!

03 лютого 2022, 18:33
Власник сторінки
Політичний діяч
0
21

Народні депутати України від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» подали на реєстрацію в парламент проєкт Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України передбачає тимчасове встановлення 0% ПДВ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

            «Поки уряд намагається зупинити зростання цін на продовольчі товари шляхом запроваджених механізмів держрегулювання торговельної надбавки на деякі товарні позиції, перед продовольчою безпекою України постав новий виклик, який потребує негайного реагування на законодавчому рівні», — пише правозахисниця.

            Вона підкреслила, що з 1 липня 2022 року ЄС впроваджує нульовий ПДВ для всіх продуктів харчування у межах реформи податку на додану вартість. Відповідну директиву міністри фінансів країн-членів ЄС ухвалили ще 7 грудня 2021 року. Враховуючи, що ринок сільгосппродукції країн ЄС упритул межує з українським, наша продукція та похідні від неї продукти харчування не зможуть витримати конкуренцію за цінами. Це призведе до обвалу вітчизняного аграрного ринку, колапсу в галузі переробки та втрати позицій українських товаровиробників у торговельних мережах. Простіше кажучи, відбудеться імпортозаміщення наших товарів, а сотні українських підприємств збанкрутують.

            «Надважливий законопроєкт депутатської групи «Партія «За майбутнє» передбачає тимчасове встановлення нульової ставки ПДВ на вітчизняні продукти харчування та зниження до 7% ставки за операціями з постачання житлово-комунальних послуг. Через ухвалення цього закону Верховна Рада України досягне кількох стратегічних цілей. Зокрема, приведе українське законодавство у відповідність до норм законодавства Європейського Союзу; захистить українських товаровиробників; забезпечить українцям доступ до якісних продуктів українського виробництва за прийнятною ціною; сприятиме підтримці споживачів житлово-комунальних послуг в умовах пандемії COVID-19, значного здорожчання енергоресурсів та водночас зниження доходів і погіршення економічної активності», — інформує Ірина Суслова.

            За її словами, попередні розрахунки свідчать, що нульова ставка ПДВ автоматично призведе до здешевлення продуктів харчування у роздрібній торгівлі мінімум на 10%.

            «Наприклад, якщо зараз кіло гречки коштує 50 гривень, то з ПДВ 0% крупа коштуватиме менше 45 гривень. Таким чином, парламентарії мають шанс суттєво полегшити життя людей в умовах інфляційної кризи та зняти соціальну напругу», — резюмувала лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова й закликала депутатський корпус якнайшвидше розглянути та ухвалити законопроєкт про нульовий ПДВ під час найближчого пленарного засідання Верховної Ради України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.