Замість консалтингу, "Укрзалізниці" варто було б спрямувати 300 млн на сервіс

28 січня 2022, 10:50
Власник сторінки
Політичний діяч
0
30
Замість консалтингу,  Укрзалізниці  варто було б спрямувати 300 млн на сервіс

Філія «Укрзалізниці» оголосила тендер на 300 млн грн для залучення консультанта, який має навчити керівництво «УЗ», як модернізувати управлінську вертикаль пасажирських перевезень!

Про що йдеться у словосполученні «модернізація управлінської вертикалі пасажирських перевезень» насправді, не дуже зрозуміло. Якщо мова про покращення комфорту пасажирів як у потягах, так і перебування на вокзалах, питання дійсно важливе та вже давно потребує вирішення.

         «Як матір із немовлям я розумію, із якими проблемами зіштовхуються звичайні пасажири та пасажири з дітьми. До прикладу, очікувати на потяг, особливо якщо до нього декілька годин, а ти з малолітньою дитиною, просто неможливо. Справа в тому, що відсутні повноцінні умови комфорту: немає відведених місць для пеленання, грудного вигодовування, смітника для підгузок, диспенсера із серветками, підставки для сумок і навіть кулера з водою. Якщо у вас дитина більш старшого віку, скажімо 7–11 років, то навіть і в цьому випадку продуманість зони відпочинку фактично відповідає нулю, адже куточок з іграшками не укомплектований на достатньому рівні, щоб різновікові діти могли соціалізуватись і хоч трохи відпочити від гаджетів або дати відпочити батькам. Про осіб з особливими потребами я взагалі мовчу», — каже лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

         Чи дійде справа до реальних кроків щодо створення комфортних умов для пасажирів після дороговартісних консультацій посадових осіб «УЗ», поки залишається загадкою.

         Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ» вже повідомляв про те, що минулого року, посилаючись на відсутність коштів, керівництво «Укрзалізниці» відмовилося від виділення 250 млн грн на рік для запровадження супроводу всіх потягів представниками Національної поліції України, що мало б суттєво скоротити злочинність та прояви насильства щодо жінок під час поїздок. Водночас Державна аудиторська служба України виявила фінансові порушення в господарській діяльності «УЗ» протягом 2017–2020 років на суму 61,4 млрд грн, у тому числі у сфері закупок на 21 млрд грн.

         Враховуючи вкрай низьку якість послуг із пасажирських перевезень на тлі величезних сум фінансових порушень «УЗ», Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ» вважає, що чергові 300 млн грн, які залізниця планує витратити на консалтинг, варто було б спрямувати на більш конкретні та корисні заходи: покращення сервісу, створення на вокзалах України комфортних зон очікування для пасажирів з урахуванням аспектів інклюзивності; покращення безпеки пасажирських перевезень шляхом супроводу потягів нарядами Національної поліції України; оновлення та модернізацію пасажирських вагонів; ремонт зношеної залізничної інфраструктури тощо.

         «Щодо покращення роботи менеджменту компанії вважаємо, що найкращою мотивацією для цього мало б бути встановлення чітких і зрозумілих показників ефективності, від результатів виконання яких залежали б рівень заробітних плат і відповідність займаним посадам», — резюмує Ірина Суслова.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Укрзалізниця,тендер,пасажири
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.