Ірина Суслова: «Міноборони отримало наказ «не знущатися над жінками»

19 січня 2022, 09:44
Власник сторінки
Політичний діяч
0
44
Ірина Суслова: «Міноборони отримало наказ «не знущатися над жінками»

Лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» закликала українок не поспішати до військоматів для постановки на військовий облік.

На своїй сторінці у Facebook правозахисниця Ірина Суслова поінформувала про відповідь Головнокомандувача Володимира Зеленського на петицію «Знущання над жінками! Не повинні усі жінки, які мають спеціальність та/або професію, бути військовозобов’язаними». Петиція набрала майже 38 тисяч підписів українок.

         «Пам’ятаєте, напередодні новорічних свят Міністерство оборони України видало наказ про розширення переліку професій жінок, які мають обов’язково стати на військовий облік протягом 2022 року? Хочу повідомити, що жінок почули в Офісі Президента, і найближчим часом наказ МОУ зазнає кардинальних змін», — пише Суслова.

         Вона зазначила, що Володимир Зеленський наказав міністру оборони невідкладно та комплексно опрацювати порушене в петиції питання. Зокрема:

         — скоротити перелік спеціальностей та/або професій, споріднених із відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно із яким жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, з урахуванням реальних потреб оборони держави;

         — впровадити сучасні цифрові технології в процедури постановки на військовий облік з метою уникнення обов’язкової особистої присутності жінок у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки;

         — урегулювати питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на військовий облік жінок;

         — застосувати виважені підходи до адміністративної відповідальності за несвоєчасну постановку на військовий облік військовозобов’язаних жінок до завершення процесу остаточного врегулювання згаданої процедури.

         «У цілому ж моя особиста точка зору з цього питання залишається незмінною. Я переконана, що в Україні повинна бути професійна армія. Лави ЗСУ мають комплектуватися чоловіками та жінками, але виключно за власним бажанням на основі підписання відповідних контрактів. Це питання професіоналізму! Не всім місце на фронті. Не всі спроможні воювати. Хтось має створювати ВВП і працювати, народжувати й виховувати дітей, піклуватися про батьків», — зазначила лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ».

         Ірина Суслова переконана, що держава повинна всебічно сприяти тому, щоб професія військового стала авторитетною, популярною. Чин і звання військового мають викликати повагу в суспільстві.

         «Військові заслуговують на гідні заробітні плати, гарантований всебічний соціальний захист, медичне обслуговування тощо. Лише тоді українська армія стане потужною та сильною, здатною дати гідну відсіч будь-якому ворогу», — резюмувала правозахисниця.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Минобороны,Президент Украины,призыв в армию
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.