Ірина Суслова: «Невже «парламент у смартфоні» зараз понад усе?»

14 січня 2022, 10:14
Власник сторінки
Політичний діяч
0
34
Ірина Суслова: «Невже «парламент у смартфоні» зараз понад усе?»

Я вважаю, що на порядку денному Верховної Ради України мають бути не менш пріоритетні питання, які потребують швидкого реагування, ніж запровадження дистанційного голосування народних обранців.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова, коментуючи заяву спікера Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо першочергової необхідності ухвалення законопроєкту, який дозволить народним депутатам голосувати поза сесійною залою.

         За словами Стефанчука, альтернативна форма голосування потрібна на випадок посилення пандемії або зовнішньої військової агресії, щоб за будь-яких умов законодавчий орган країни працював.

         Ірина Суслова погоджується з тим, що забезпечення безперервної роботи парламенту під час надзвичайних ситуацій є важливим для України. Водночас правозахисниця вважає, що вже найближчого пленарного тижня Верховна Рада має розпочати вирішення не менш пріоритетних питань, які загрожують усім громадянам.

         «Як на мене, перед Україною постало безліч інших серйозних викликів. Владі необхідно вгамувати ціни на продукти харчування, усунувши загрозу національній продовольчій безпеці; віднайти механізми збільшення видобутку українського газу та розробити формулу розподілу між стратегічними підприємствами та населенням задля стабілізації житлово-комунальних тарифів і попередження енергетичної кризи; переглянути можливість збільшення мінімальних пенсій хоча б до рівня реального прожиткового мінімуму, що був розрахований Мінсоцполітики; встановити законодавчі механізми, що забезпечать побудову контрактної армії в Україні», — пише правозахисниця.

         Вона додала, що перелік невідкладних питань, які потребують врегулювання на законодавчому рівні, можна продовжувати до нескінченності.

  «Тож невже «парламент у смартфоні» зараз понад усе?» — запитує правозахисниця.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.