Нарешті законодавець розпочав вирішення проблем дискримінації на ринку праці

12 січня 2022, 12:25
Власник сторінки
Політичний діяч
0
27
Нарешті законодавець розпочав вирішення проблем дискримінації на ринку праці

Зміни до Закону «Про рекламу» стануть першим кроком України до загальноєвропейських правових норм і суспільних цінностей.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова, коментуючи запровадження штрафів для роботодавців за дискримінацію на ринку праці.

         «Якщо в тебе є діти, ти розлучена або тобі під 40 років, зазвичай роботодавця не цікавитиме твій досвід, бажання і мотивація працювати. Мабуть, багато з вас були в аналогічній ситуації, або зіштовхувалися з ними ваші близькі, знайомі чи родичі. Чи це є нормально? Певно, що ні! Адже це не лише величезна соціальна проблема. Насамперед, від подібної дискримінації страждає економіка держави! Мільйони людей, які здатні створювати ВВП і сплачувати податки, раптом стають незатребуваними на ринку праці!» — пише правозахисниця.

         Ірина Суслова нагадує, що з 8 січня роботодавцям заборонено вказувати в рекламних оголошеннях про вакансії бажані стать, вік, расу, колір шкіри кандидатів та інші дискримінаційні ознаки. Порушення каратиметься штрафом у розмірі 65 000 грн (10 мінімальних заробітних плат). Такі нововведення містять зміни до Закону України «Про рекламу», що набрав чинності.

         «Я цілком поділяю та підтримую цей важливий закон, одним зі співавторів якого, до речі, виступив голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, член депутатської групи «Партія «За майбутнє» Дмитро Лубінець. Я завжди виступала та продовжую послідовно проголошувати рівність прав жінок і чоловіків, зокрема, на професійну діяльність незалежно від віку та інших ознак. Але погодьтеся: одного законодавчого акта недостатньо задля подолання звичних для українського ринку праці дискримінаційних явищ. Урешті-решт останнє слово про працевлаштування в будь-якому випадку залишається за роботодавцем», — вважає Ірина Суслова.

         Вона переконана, що Україна має позбавитися викривленого ставлення до людей старшого віку, жінок із дітьми, осіб з інвалідністю тощо. На її думку, влада має нарешті розпочати широкомасштабну інформаційну кампанію, яка вчитиме цінувати внутрішні якості та професійні здібності людини, а не відсортовувати українців за віковими, расовими, статевими та іншими ілюзорними критеріями.

         «Тільки так Україна може стати державою рівних можливостей!» — резюмує лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: рынок труда,робота,законодательство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.