Я категорично проти обов'язкового військового обліку для мільйонів українок!

24 грудня 2021, 13:06
Власник сторінки
Політичний діяч
0
31
Я категорично проти обов язкового військового обліку для мільйонів українок!

Держава не повинна заганяти всіх чоловіків та жінок в армію, а має повністю перейти на контрактну форму, як те нам обіцяла вже чинна влада під час виборів!

Таку позицію на своїй сторінці у Facebook висловила українська правозахисниця Ірина Суслова, коментуючи наказ Міністерства оборони України № 313 «Про перелік професій для жінок та перебування їх на військовому обліку».

            Міноборони хоче поставити на військовий облік мільйони українок віком від 18 до 60 років. Більшість із них не проходила навчання на військових кафедрах та не є військовозобов’язаними. 17 грудня набрав чинності відповідний наказ Міністерства оборони України № 313 «Про перелік професій для жінок та перебування їх на військовому обліку». Міноборони оголосило перелік із 35 професій, представниці яких мають протягом наступного року прийти до військкоматів за військовим квитком. Зокрема, це стосується жінок, які працюють медиками, фінансистами, бухгалтерами, менеджерами, програмістами, журналістами і навіть музикантами тощо.

            «Моє ставлення до цього нововведення чітке і зрозуміле. Україна не для цього створювала контрактну армію, щоб до її лав зганяли всіх скопом. Коли в попередньому скликанні Верховної Ради України ми голосували законопроєкт № 6109 «Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час походження військової служби в ЗСУ та інших військових формуваннях», мова йшла саме про забезпечення рівних умов і обов’язків між чоловіками та жінками, які свідомо обрали професію військових та уклали відповідні контракти. Сьогодні Міноборони запевняє, що жінкам хвилюватися нічого, адже їх можуть мобілізувати в зону бойових дій лише в разі введення воєнного стану, повномасштабних бойових дій та оголошення загальної мобілізації. Чи принесе таке рішення користь ЗСУ, мені незрозуміло!» — пише правозахисниця.

            Ірина Суслова переконана, що в армії мають служити виключно професіонали, які виявили бажання, навчалися у військових закладах, мають відповідний досвід та навички. А держава повинна стимулювати контрактну службу, забезпечити професійним військовим гідні зарплати, соціальний захист, вирішення квартирного та інших питань.

            «Сьогодні Міноборони планує «мобілізувати» непідготовлених жінок. Послухайте, навчальних зборів недостатньо, щоб оволодіти навичками та вміннями військового. То на що саме розраховує держава? Продемонструвати велику чисельність Збройних сил? Вище командування Міноборони та український уряд мають розбудовувати виключно контрактну армію, як нам те обіцяла вже чинна влада, а не збільшувати для остраху ворогів чисельність Збройних сил України за рахунок жінок», — резюмує правозахисниця.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.