Антиєвропейська проповідь угорського митрополита в Берегові

16 грудня 2021, 14:35
Власник сторінки
0
98
Антиєвропейська проповідь угорського митрополита в Берегові

Антиєвропейська проповідь угорського митрополита в Берегові

Цими вихідними в Берегові в приміщенні греко-католицького  центру імені Елемира Ортутая відбулись т.зв. «Ортутайські вечори», участь в яких  взяв керівник угорської греко-католицької церкви митрополит Фюлеп Кочіш.

Останній є  активним  противником єдиної греко-католицької церкви  в Україні, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

У ході перебування в регіоні його дуже турбував "сильний український вплив" в Мукачівській греко-католицькій єпархії і, відповідно, він наголошував на необхідності постійно доносити до Святішого Отця тему недопущення єдності греко-католиків Закарпаття з одновірцями в Україні.

        При цьому відомо, що для Угорщини питання МГКЄ завжди було передусім політичним і щоразу, коли Закарпаття входило до складу цієї держави, остання добивалася від Ватикану ліквідації незалежності МГКЄ і підпорядкування її угорським архиєпископам. І навпаки, вимагала повернення МГКЄ статусу sui iuris, як тільки втрачала українські землі.

        На цьому заході, на запрошення директора згаданого закладу о.Іштвана Мароші, іноземець виступив перед молоддю з лекцією незвичну тему – “Лев Толстой: ….Захід від нас далеко попереду, але йде хибним шляхом. Західні держави справді випереджують нас за технічним прогресом, але давно втратили свою духовність, культуру, які перебувають в руїнах. Закриваються і продаються релігійні храми, падає мораль, нівелюються сімейні цінності, втрачаються напрямки руху вперед і що найгірше, їх навіть не шукають.

         Як Вам здається, чи не є це проповіддю в інтересах Росії?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.