Чому Мукачівська єпархія УПЦ МП не виконує домовленостей?

02 грудня 2021, 10:13
Власник сторінки
0
25

Чому Мукачівська єпархія УПЦ МП не виконує домовленостей?

Останнім часом набирає обертів незворотній процес переходу релігійних громад УПЦ Московського Патріархату до незалежної Православної церкви України.

 В с. Нове Давидково Мукачівського району на початку 20 століття  греко-католицькими віруючими було збудовано храм Архістратига Михаїла.З приходом радянської влади  храм віддали  православній  церкві  Московського патріархату. З урахуванням звернення греко-католиків на повернення свого майна, нещодавно суд виніс рішення про почергове богослужіння в селі. 

            У 2020 році очільниками всіх конфесій Закарпаття був підписаний  меморандум про збереження  культурно-історичної спадщини та сакральних творів мистецтв

Однак, керівництвом Мукачівської єпархії, в особі митрополита Феодора ця домовленість не виконується.   Відтак, греко-католицька громада, попри рішення суду, повинна звершувати богослужіння у приміщенні колишньої шкільної їдальні.

Вищевказане явно не відповідає християнським цінностям, і здоровому глузду.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.