Сидор і «Ко» на Афоні обговорили антиукраїнські проекти

24 листопада 2021, 15:32
Власник сторінки
0
39

Сидор і «Ко» на Афоні обговорили антиукраїнські проекти

В середині жовтня цього року настоятель Хресто-Воздвиженського собору УПЦ м. Ужгород о.Димитрій Сидор, священик з цього собору Костя Тимофеєв,  монах Венедикт з Білої церкви та представник РПЦ в Будапешті та відділу зовнішньо церковних зносин РПЦ  Кирил Татарка відвідали гору Афон (Греція), де провели зустріч з російськими кураторами по активізації т.зв. «русинського» питання в Закарпатті.  

Цікавим фактом є те, що єпархіальні паломники, з Мукачівської єпархії, з вказаною «Ко» бачили настоятеля келії  святого Модеста (Афон), ієромонаха Російської православної церкви о. Авраамія Орлова.

Останній, є дуже цікавим персонажем, оскільки являється духовним наставником Збройних сил Російської Федерації.

Адже після згаданої зустрічі,  на  підконтрольному інтернет ресурсі wwww.rusyn.eu, на якому активно прославляється Підкарпатську Русь, розпочалось активне розповсюдження інформації дискредитаційного характеру стосовно ПЦУ.  Наприклад,   цікавим  є звернення Дмитрія Сидора від 03 листопада п.р., у якому останній заявляє про те, що насправді, ПЦУ просто не має  смисла існування. Це не релігійна структура, яка з’єднує людину з Богом,  а політична організація, яка направлена на боротьбу  проти канонічної церкви».

Чому на цій зустрічі були присутні закарпатські священики, представники  відділу зовнішньо-церковних зносин, який тісно пов’язаний зі спецслужбами РФ, адже  займається закордонною діяльністю, а також духовний наставник російських выйськовиків, можна тільки здогадуватись.

Напевно, українській аудиторії немає потреби пояснювати це в котрий раз.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.