Сектантське паломництво в Ужгороді

04 листопада 2021, 13:01
Власник сторінки
0
276
Сектантське паломництво в Ужгороді

Сектантське паломництво в Ужгороді

Після смерті владики Мілана Шашіка, неокатехуменат  очолив апостольський адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії єпископ Ніл Лущак.

                Відомо, що цими вихідними  з благословення ректора католицької семінарії отця Петра Береша навчальний заклад відвідають «неокатехуменати» Вінничини  та Житомирської області.

                Неокатехуменальний рух являє собою секту, яка складається із замкнутих спільнот, у кожній з яких може бути не більше 50 осіб. Секті притаманні  окремі ознаки, які характерні для масонства. Члени неокатехуменату проводять нетрадиційні для  католиків обряди, граючи на гітарі та  розпиваючи алкоголь.  

                Вищевказані особи насильно залучають до неокатехуменату священнослужителів, а також впливових та грошовитих прихожан. Ті священики, які відмовляються вступати в організацію, одразу потрапляють в немилість та піддаються репресіям. Такі священики знімаються з приходів, відстороняються від пастирської роботи і т.д. На Закарпатті до членства в неокатехуменаті втягнуто більше двох десятків керівників відомих в області підприємств, впливових журналістів, окремих посадовців органів влади, тощо. Зі слів священиків, такий рух не підтримують близько 90% священиків єпархії.

                Стало відомо, що Ніл Лущак розпочав відвідувати сектантські зібрання в католицькому монастирі, який знаходиться в новому районі м. Ужгорода. За це, він отримує від неокатехуменатів хорошу фінансову винагороду.   

                Цілком очевидно, що ідеологія неокатехуменату – це розвал католицької церкви із середини та зневага до християнських цінностей.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.