«Аллатра» - езотеричний рух за старими окультними шаблонами

26 жовтня 2021, 15:36
Власник сторінки
Журналіст
0
42
«Аллатра» - езотеричний рух за старими окультними шаблонами

Секта "Аллатра"

З року в рік в Україні поширюються різноманітні неокульти. Звичайно, це проблема не лише українська, однак на вітчизняних теренах особливо плідно виростають новоявлені «гуру» різного ґатунку. Це пояснюється багатьма факторами, зокрема й економічними та соціальними проблемами, які спонукають людей шукати когось, хто дасть відповіді на всі ці питання та покаже швидкий шлях вирішення всіх проблем. Власне, вловлюючи такий попит, новоспечені «месії» і починають свою діяльність. Віднедавна почала голосно заявляти про себе нова організація – «Аллатра». Вона – досить багатолика, та маскується під різноманітні проекти, починаючи від громадських заходів та волонтерських акцій і закінчуючи начебто науково-дослідною діяльність.

Вчення «Аллатра» становить собою суміш усіляких езотеричних ідей. Для прикладу можна згадати вчення про «геліарів» – воїнів світла, таких собі ангелів у плоті, які мають три рівні (перший – найвищий) і виконують на землі дуже важливу місію. В історії вони, виявляється, відомі в багатьох проявах, це, зокрема, катари і тамплієри. Геліари, як зазначається в одному з відео «Аллатри», надзвичайно сильні не тілом, а духом, і вже неодноразово рятували все людство. Є тут і улюблена ідея шукачів «всесвітніх змов» – таємний уряд – «архонти», які начебто керують усім світом і приховують від звичайних людей правдиві споконвічні знання.

Діяльність «Аллатри» цілеспрямовано просувається РФ для інспірування міжконфесійних конфліктів в Україні. Лідер та беззаперечний «гуру» руху, «академік» і «професор» Данилов Ігор Михайлович просуває свій рух під егідою проросійських структур і має намір поширити свій вплив на усіх російськомовних громадян для подальшого ведення гібридної агресії РФ проти України.

Псевдосекта «Аллатра» зруйнувала уже не одну сім’ю і може нанести ще чималу шкоду психічному здоров’ю українців. Будьте обачні і не ведіться на таких пройдисвітів, бережіть себе і своїх близьких.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Житомир,секта,АллатРа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.