КОБ – організація, яка руйнує свідомість людей

16 вересня 2021, 17:38
Власник сторінки
Журналіст
0
30
КОБ – організація, яка руйнує свідомість людей

Проросійські секти

Релігійні культи часто використовуються самозванцями для здобуття влади, грошей, впливу, в окремих випадках вони можуть завдавати шкоду психічному та фізичному здоров’ю своїх прихожан. Росія продовжує використовувати релігію для просування своїх геополітичних інтересів на шкоду Україні і не лише через існування мережі церков УПЦ, а й через просування антиукраїнських релігійних культів, зокрема і КОБ.

Що таке КОБ? КОБ, від російської абревіатури – «Концепция общественной безопасности» являє собою новітню релігійно-екстремістську організацію, яка виникла в РФ на початку 1990-х рр., в один час із такими деструктивними культами, як «Ашрам Шамбали» та «Біле братство». А потім вона так само розширила географію своєї діяльності, перекинувшись на територію сусідніх пострадянських країн, у тому числі України.

Складовими доктрини КОБу є:

1. Езотерика. Члени КОБу є прихильниками езотеричних течій, зокрема рідновірів і подібних напрямів «відродження споконвічної слов’янської віри». Вони багато говорять про традиції слов’ян, «еру Водолія», а ще нерідко звертаються до фейкової «Велесової книги».

2. «Руський мир». Ностальгія за радянським союзом, а також пряма чи завуальована пропаганда ідей соціалізму і комуністичного тоталітарного режиму, необхідність  «об’єднання слов’янських народів» - є обов’язковим для прихожан і таким, що не підлягає обговоренню членами організації.

3. Теорії змови. Члени КОБу пояснюють усе що відбувається в світі -  змовою неіснуючого світового уряду, який на їх думку спричиняє екологічні катастрофи, проводить геноцид населення, масову примусову чіпізацію і т.д.

Як бачимо, КОБ – доволі багатогранне явище. Ідеологія організації являє собою просто гримучу суміш із дикунського мракобісся, невігластва і антиукраїнської пропаганди. Цікаво, що у себе на батьківщині – в РФ, рух КОБ вважається сектою. Окремі її друковані матеріали визнані екстремістськими й заборонені до поширення.

Проте саме прихильників КОБу РФ залучала до НЗФ «ЛНР/ДНР», та використала як «гарматне м’ясо» для просування своїх меркантильних інтересів на шкоду Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,секта,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.