Добре ім'я: чи працює інститут репутації в Україні?

23 жовтня 2021, 13:53
Власник сторінки
Народний депутат України
0
92

«Ліпше добре ім'я, ніж дорогоцінна олія…» Цар Соломон, Екклезіаст

У демократичних країнах будь-які серйозні помилки можуть звести нанівець кар'єру політика. Згадайте відомий американський серіал «Картковий будинок», в якому герої дуже переживали щодо будь-яких публічних заяв.

Визначною ж рисою українського суспільно-політичного життя є відсутність реакції громадянського суспільства як на окремі помилки публічних осіб, так і на чорний піар та відверто замовні кампанії. На моє переконання, використання політичними опонентами брудних технологій шкодять не лише політикам, а й громадянам. Звичайно, з часом люди розуміють, що неправдива інформація була спрямована на дискредитацію репутації політика.

Антиреклама, гра на протиставленні лише поглиблюють існуючі стереотипи та шкодять розбудові демократичного суспільства. Тому у нас досі не сформовані критерії політичної репутації. І саме це не дозволяє запровадити високі етичні та моральні стандарти у політиці.

Для того, щоб в Україні запрацював репутаційний механізм, для будь-якої публічної особи у першочерговому пріоритеті мають стояти незаплямована репутація, честь, гідність та відданість спільній меті. Політики мають грати чесно, а суспільство має навчитися відрізняти «біле» від «чорного» та давати належний зворотній зв’язок.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: репутація,політика,громадянське суспільство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.