Новий антиукраїнський проект уже на Закарпатті

20 жовтня 2021, 14:51
Власник сторінки
0
52
  Новий антиукраїнський проект уже на Закарпатті

Новий антиукраїнський проект уже на Закарпатті

 

Новий МП-проєкт «Миряне» (назву для якого мабуть накреативили ті ж люди, що і бренд для «Паломницы») – навіть не приховує своєї справжньої сутності.

За дивовижним збігом, співзасновником першої ГО є ... Віктор Вишневецький. Так, той самий донецький бізнесмен, який є засновником відомого інформаційного ресурсу "Союз православних журналістів" (СПЖ). За ще більш дивним збігом, засновником ГО "Союз православних адвокатів" є вищевказане православне братство, створене - ким би ви думали? - Віктором Вишневецьким! До речі, Вишневецький через це православне братство контролює і благодійний фонд УПЦ МП "Фавор".

Активність РПЦ видно з початком цього літа, але вже не в своєму одноосібному вигляді, але не в цілому, а у вигляді маріонеткової громадської організації "Миряни", яка була створена в авральному режимі і мета якої - провокації на терені дестабілізації суспільно-громадському обстановки, а так само поширення і ретрансляція наративів про релігійні "гоніння" і "переслідування" в Україні.

Першою такою акцією для "Мирян", стало пікетування Верховної Ради 15 червня з метою "захисту своїх прав". Зрозуміло, мова буде йти про право віросповідання в обгортці все тих же пропагандистських тез про "гоніння" і "переслідування", що виражаються через опір зміні назви УПЦ МП на РПЦвУ. Потім стали хресні ходи на Хрещення Київської Русі у липні п.р.

Очевидно, що "Миряни" - це проект, який будуть використовувати в РПЦвУ суто ситуативно.

З цією метою «Миряни» почали реєструвати і регіональні осередки. Наприклад  в Закарпатті керівником  загонів Кирила став такий собі  Ігор Мішко. Відомо, що організація зареєструвалась в органах влади  19 серпня 2021 року.

Чекаємо, які ж подальші дії будуть цього проекту ? Час покаже.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.