Замголови КМДА Костянтин Усов вимагає данину з столичних перевізників

19 жовтня 2021, 16:13
Власник сторінки
0
59
Евгений Прокопишин, аналитик, политолог, блогер

Як то кажуть: “Ніколи такого не було і от знову”.

З Києва прилетіла цікава новина - про приватних перевізників, яких, як повідомляється, обкладає даниною заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Перевізники та ЗМІ говорять, що Усов вимагає багатомільйонні хабарі з приватних перевізників, які там працюють уже десятки років та вклали сотні млн грн в цей бізнес.

Люди жаліються, що їх змушують платити “данину” столичним чиновникам, а хто відмовляється - з тими розривають договори. Розмір данини, за їх словами, близько 200 грн з автобуса в день, тобто близько 9 млн грн на місяць.

Перевізники говорять, що до них приходять в основному Віктор Сасіна (радник Усова) та Віктор Савченко (начальник Служби перевезень), і що це відбувається вперше з часів Януковича, коли також була така практика. Можливо вся справа в тому, що скоро Віталія Кличка відсторонять (прийняттям нового Закону про Столицю) від основних корупційних схем у місті, тому він і його люди почали шукати інші варіанти “заробітку”.

Таке відбувається вперше з 2014 року. Тоді почали підписувати договори на 5 років, перевізники цим скористалися, оновили рухомий склад.

Що цікаво, в червні цього року Усов призначив директором Служби перевезень того самого Віктора Савченка, який відразу ж “запропонував” перевізникам підписати угоду “про мікроклімат в автобусах”, яка дозволить фактично “підвісити” кожного перевізника, погрожуючи штрафами. І все це чиновники подають як боротьба з маршрутками. Крім того, міська влада пропонує не київським перевізникам укласти тимчасові договори, щоб замінити тих київських перевізників, у який от таким шантажем анулюють договори. Все це дуже схоже на те, що Усов просто хоче переробити ринок під себе...

Новина важлива для киян тим, що, якщо все це дійсно правда і цей Усов переділити ринок під себе та обкладе перевізників “даниною”, то ціни зростуть (перевізники закладуть “данину” у вартість квитків) і це відчує фактично кожен киянин...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
СПЕЦТЕМА: Киев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.