Чим далі, тим більше жінок займають лідерські позиції в політиці

29 вересня 2021, 13:47
Власник сторінки
Політичний діяч
0
203
Чим далі, тим більше жінок займають лідерські позиції в політиці

Сьогодні у світі чимдалі більше жінок займають лідерські позиції в політиці. Чи знаєте ви, що 10 жінок є главами держав і 13 — очолюють уряди країн? Вони успішно працюють на своїх посадах.

Сьогодні у світі чимдалі більше жінок займають лідерські позиції в політиці. Чи знаєте ви, що 10 жінок є главами держав і 13 — очолюють уряди країн? Вони успішно працюють на своїх посадах. Ця хвиля дісталася і до України! Ми бачимо, що жінки здатні ухвалювати ефективні рішення, долати економічні та соціальні кризи. Жінки виступають ініціаторами найбільш вдалих проєктів соціального захисту громадян і таке інше. 

Кілька років тому Верховна Рада навіть затвердила так звані «гендерні квоти», за якими в парламент та місцеві ради має бути обрано до 40% жінок. В українському політикумі почали створюватися жіночі рухи та організації, які впливають на політичні процеси в країні та на місцях. Але найпотужнішим, наймасштабнішим та найбільш впливовим жіночим рухом в Україні є Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ» — це майже 1500 депутаток від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» місцевих рівнів, сотні тисяч прихильниць і десятки реалізованих проєктів. І це тільки за один рік! 

Я маю за честь очолювати Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ». За останні роки ми стали потужною силою. Показали, що можемо ефективно вирішувати економічні та соціальні питання в країні. Ми маємо свої організації в кожній області. Жінки від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» обрані депутатками всіх рівнів — від парламенту й до сільських та селищних рад. Вони успішно керують територіальними громадами та обіймають відповідальні посади у виконавчих органах влади. Нам довіряють, до нас долучаються! І ця тенденція нарощує оберти. 

Візьмемо за приклад Волинь, де нещодавно пройшла об’єднувальна зустріч провідних представників місцевого самоврядування області від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», у якій Жіночий рух взяв активну участь. В органах місцевого самоврядування Волині різних рівнів понад 200 представниць партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Це не лише депутатки, а й очільниці успішних громад. Як справжні господині, вони працюють на розвиток своїх територій. А, як ми знаємо, розвиток України починається з розвитку громад. Позитивний результат дає синергія Жіночого руху з народними депутатами, місцевими органами влади та громадськістю.

Лише кілька прикладів успішної роботи Волинської команди Жіночого руху. За їх ініціативи:

– в області наступний рік оголошено роком дитини;

– у чотирьох громадах ухвалили кодекси депутатської етики.

Жіночий рух Волині активно впроваджує соціальні проєкти:

– юридична та психологічна підтримка жінок, які постраждали від домашнього насильства, «Вирішуєш ти».

– «Жіночий десант» та для дітей «Спорт замість гаджетів».

– для матерів загиблих героїв «Посміхнись, мамо» та для дітей Небесного легіону «Посміхнись, дитино».

І це далеко не повний перелік того, чим займаються наші волинські дівчата. Вони працюють і над законодавчими ініціативами, зокрема, щодо захисту прав дітей з інвалідністю. 

Так само активно працюють обласні організації Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» в кожній області. До нас телефонують і звертаються не лише жінки, а й чоловіки. А це означає, що ми долаємо перешкоди до гендерної рівності. Ми працюємо в соціальній площині, яка чомусь залишається за бортом уваги можновладців. Будучи народною депутаткою минулого скликання, я знаю, наскільки важко просуваються такі ініціативи. Тут потрібно вкладати увагу, кошти, внутрішні людські ресурси. Але я стояла і стою на позиції, що в першу чергу ми маємо робити те, чого потребують люди. Ухвалювати закони, які розвивають країну і покращують добробут людей, захищають національні інтереси та кожного громадянина — від немовлят до літніх людей. 

Наші соціальні ініціативи спрямовані на захист і підтримку жінок, дітей, людей, які живуть з інвалідністю, людей похилого віку та всіх, хто цього потребує. Це не лише національні та локальні проєкти, а й законодавчі ініціативи, які ми розробляємо спільно з депутатською групою «Партія «За майбутнє». Зараз працюємо над внесенням змін до законів України стосовно кіднепінгу і як вирішувати проблему, коли один із батьків без відома іншого змінює місце проживання дитини. За нашою ініціативою створено робочу групу, до якої увійшли народні депутати, представники Нацполіції, Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї, адвокати і судді Верховного Суду. Ми розробляємо зміни до Кримінального, Цивільного та Сімейного кодексів України та інших законів, щоб захистити права дитини. 

Ми розширюємо спектр нашої діяльності. Окрім соціальних ініціатив, розробляємо і економічні та юридичні. Спільно з народними депутатами від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» зосереджуємо увагу на:

– розробленні проєктів рішень і законопроєктів економічного блоку;

– реалізуємо проєкти економічного розвитку територіальних громад і областей;

– вирішуємо питання захисту прав людини та рівності всіх перед законом. 

Я постійно буваю в різних областях, спілкуюся з активом Жіночого руху, місцевою владою, з жителями міст і сіл. Наші ініціативи сприймаються позитивно, оскільки ми спочатку вивчаємо потреби людей і йдемо від людей. Тому можемо взяти на себе функцію говорити від їхнього імені. Я переконалася, що довіра до Жіночого руху швидко зростає. А це означає, що ми рухаємося у правильному напрямку.

Попереду багато роботи, плани в Жіночого руху грандіозні, але ми разом з усім впораємося і будемо ефективно обстоювати інтереси регіонів та кожної громади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.