Церква «Нове покоління». Істинна віра чи черговий обман?

27 серпня 2021, 11:02
Власник сторінки
Журналіст
0
24

Церква «Нове покоління»

Релігійна громада «Нове покоління» була створена Олексієм Лєдяєвим (громадянин Латвії) та з моменту заснування належить до релігійного об’єднання Союз християн віри євангельської (п’ятидесятники), що є найбільшим представником харизматичного руху на пострадянських теренах.

Адепти християнського харизматичного руху переконані, що вони наділені даром благодаті Духа Святого, є богообраними та спасенними. Якщо віруючий слухняно виконує волю лідерів громади, особливо якомога більше жертвує власні кошти на богоугодні справи, то неодмінно досягне матеріального успіху та процвітання. Відсутність цього результату, на переконання харизматів, може свідчити лише про недостатність віри адепта, але аж ніяк про хибність доктрини та культової практики харизматичної громади.

У 2002 році пастор Олексій Лєдяєв висунув своєрідну релігійно-політичну доктрину так званого «нового світового порядку», яку активно пропагує у проповідях, в Інтернеті та ЗМІ. Її базові положення викладено в маніфесті «Новий світовий порядок», що є програмним документом релігійного об’єднання «Нове покоління».

«Новий світовий порядок» передбачає знищення демократії та навернення світу до християнства «згори», тобто політичними засобами державної влади, бо лише це на думку Олексія Лєдяєва відповідає Божому плану, гарантує вічну міцність і стабільність.

Тобто Олексій Лєдяєв хоче отримати владу і використовує для цього усі можливі засоби, в тому числі й релігію.

На щастя, доктрина «нового світового порядку» суперечить євангельському вченню про відокремленість Церкви від держави. А усі провідні християнські церкви оцінюють вчення Лєдяєва як антихристиянське та сатанинське за змістом, бо його реалізація загрожує поверненням до масових репресій, державного терору, міжрелігійного та міжнаціонального розбрату, міжнародних і громадянських воєн.

Українці бережіть себе, своїх рідних та близьких, від потрапляння до релігійної організації «Нове покоління», пастора Лєдяєва, а також інших деструктивних культів, які існують для заробляння грошей та отримання влади.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Церква,Євангеліє,війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.