«Миряни» - новий антиукраїнський проект

09 серпня 2021, 16:33
Власник сторінки
0
62

«Миряни» - новий антиукраїнський проект

До  візиту Вселенського патріарха Варфоломія до Києва на святкування 30-річчя Незалежності України залишилися лічені тижні, а на плацдармі дискредитації України і ПЦУ, на який з Росії від РПЦ були спрямовані серйозні фінанси, м'яко кажучи, і кінь не валявся. Нещодавно РПЦ вирішила увійти без зайвого сорому відразу з провокаційних акцій, що, в принципі було цілком передбачуваним.

Першою такою акцією для "Мирян", яких так і хочеться назвати "загони Онуфрія" (а якщо бути зовсім вже точним - Кирила), стало пікетування Верховної Ради 15 червня з метою "захисту своїх прав". Зрозуміло, мова буде йти про право віросповідання в обгортці все тих же пропагандистських тез про "гоніння" і "переслідування", що виражаються через опір зміні назви УПЦ МП на РПЦвУ.

Пізніше, відбулась акція з проведенням хресної ходи 27 липня до Дня Хрещення Київської Русі.

Очевидно, що "Миряни" - це проект, який будуть використовувати в РПЦвУ суто ситуативно. Але під поняттям "використовувати", слід розуміти, що мова йде не тільки про якусь ефемерну організації, яка може адресувати свої звернення від Банкової до Фанара, організовувати форуми, круглі столи та різного роду конференції, але і в якій складаються члени. Члени, які так само можуть бути використані як елемент пропаганди. Причому не тільки в якості масового фактору і навіть не по своїй волі.

Таким чином ця громадська організація на догоду Росії, ще раз категорично підтвердила, що у найближчій перспективі РПЦ та РПЦвУ при підтримці Кремля та проросійських політичних сил докладатимуть максимум зусиль з метою демонтажу чинної української влади, хаотизації суспільства та протидії об’єднання православних українців навколо вільної від Кремля церкви – Православної церкви України.

Тепер новостворений проект «Миряни» має захистити російську структуру, щоб вона і далі могла займатись мімікрією під українську церкву і ховатись за її назвою.

Чекаємо, що ж вони придумають напередодні та під час візиту Константинопольського патріарха Варфоломія І в м. Київ на День незалежності України ? Час покаже.

Таким чином, Російська православна церква проводять цілеспрямовану і системну політику щодо деструкції автокефального статусу Православної церкви України та відповідно політики національної єдності в Україні. Там, де РФ вдалось окупувати нашу землю, РПЦ виступає оплотом бандформувань, що воюють на боці Росії та сепаратистів.

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.