Жолт Неймет надав провокативне інтерв’ю російським журналістам

05 серпня 2021, 15:31
Власник сторінки
0
54
Жолт Неймет надав провокативне  інтерв’ю російським журналістам

Жолт Неймет надав інтерв’ю російським журналістам де заявив про порушення прав угорців Закарпаття

Нашому виданню потрапило інтерв’ю, голови зовнішньополітичного комітету угорського парламенту, представника правлячої партії Угорщини «Фідес» Ж.Неймета, журналістам російського виданням «Известия» під заголовком «Как и вакцинация, открытие границ – вопрос не политический».

Основна тема інтерв’ю – надання РФ вакцини від коронавірусної інфекції «Спутник V» Угорщині.

На запитання журналіста, угорський посадовець радо повідомив, що завдяки закупівлі препарату «Супутник V» Угорщина успішно виконали програму вакцинації від COVID.

Також, на запитання щодо напрямків Будапешту у співпраці із Москвою в сфері енергетики та оцінка нинішньої ситуацію з угорськими меншинами в Україні, посадовець заявив наступне.

Подаємо мовою оригіналу: - Енергетика - ключова сфера співпраці Угорщини і РФ. Зокрема, в 2021 році повинні розпочатися поставки російського газу в Угорщину по другій нитці «Турецького потоку». - У нас довга історія імпорту природного газу з Росії, і Москва завжди була надійним партнером. У нас позитивний досвід в цьому плані, і я не бачу причин, щоб перестати покладатися на ці відносини в майбутньому. Додатково до цього у нас є відмінний досвід співпраці в сфері ядерної енергетики: Росія будує сучасний реактор в Пакш. Незважаючи на непопулярність в деяких країнах Західної Європи, ми вважаємо ядерну енергію чистим і сучасним джерелом електрики.

- На жаль, ми побачили різку і тривалу деградацію прав меншин в Закарпатті за останні чотири роки - з тих пір як між Євросоюзом і Україною відбулася лібералізація візового режиму. Парадокс в тому, що Угорщина була твердим прихильником цієї угоди, оскільки ми завжди були віддані ідеї територіальної цілісності України. На жаль, Київ несерйозно ставиться до зобов'язань, які він взяв на себе, наприклад, в Раді Європи щодо захисту національних меншин, і це серйозно заважає його інтеграції в міжнародні політичні структури.

Також, цікавим є те, що на запитання журналіста щодо відносини Угорщини та України угорський високо поставлений чиновник з упевненістю заявив - становище угорської меншини в Україні різко погіршилося за останні 4 роки, саме після того, як ЄС та Україна домовилися про лібералізацію візової політики.

         Із вказаного інтерв’ю можемо зробити висновок, що Ж.Неймет вважає Росію дружньою країною та надійним партнером, а стосовно України та конкретно Закарпатського регіону, з впевненістю вважає, що тут принижуються та утискаються права національних меншини, в першу чергу угорців.

         Але, не зважаючи на слова Ж.Неймет можна сказати одне, Угорщина для України це надійний союз, а права угорців ніколи не утискалися і в майбутньому не будуть обмежені.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.