Проект «Миряне» під егідою РПЦвУ

04 серпня 2021, 15:32
Власник сторінки
0
50
Проект «Миряне»  під егідою  РПЦвУ

Проект «Миряне» під егідою РПЦвУ

Новий МП-проєкт «Миряне» (назву для якого мабуть накреативили ті ж люди, що і бренд для «Паломницы») – навіть не приховує своєї справжньої сутності.

За дивовижним збігом, співзасновником першої ГО є ... Віктор Вишневецький. Так, той самий донецький бізнесмен, який є засновником відомого інформаційного ресурсу "Союз православних журналістів" (СПЖ). За ще більш дивним збігом, засновником ГО "Союз православних адвокатів" є вищевказане православне братство, створене - ким би ви думали? - Віктором Вишневецьким! До речі, Вишневецький через це православне братство контролює і благодійний фонд УПЦ МП "Фавор".

І ось, з початком червня ми можемо бачити активність РПЦвУ, але вже не в своєму одноосібному вигляді, а у вигляді маріонеткової громадської організації "Миряни", яка була створена в авральному режимі і мета якої - провокації на терені дестабілізації суспільно-громадському обстановки, а так само поширення і ретрансляція наративів про релігійні "гоніння" і "переслідування" в Україні.

Першою такою акцією для "Мирян", яких так і хочеться назвати "загони Онуфрія" (а якщо бути зовсім вже точним - Кирила), стало пікетування Верховної Ради 15 червня з метою "захисту своїх прав". Зрозуміло, мова буде йти про право віросповідання в обгортці все тих же пропагандистських тез про "гоніння" і "переслідування", що виражаються через опір зміні назви УПЦ МП на РПЦвУ.

Пізніше, акція з проведенням хресної ходи 27 липня до Дня Хрещення Київської Русі.

Очевидно, що "Миряни" - це проект, який будуть використовувати в РПЦвУ суто ситуативно. Але під поняттям "використовувати", слід розуміти, що мова йде не тільки про якусь ефемерну організації, яка може адресувати свої звернення від Банкової до Фанара, організовувати форуми, круглі столи та різного роду конференції, але і в якій складаються члени. Члени, які так само можуть бути використані як елемент пропаганди. Причому не тільки в якості масового фактору і навіть не по своїй волі.

Наприклад, у громадській організації  вже заявили, що до кінця цього року осередки "Мирян" будуть функціонувати по всіх регіонах нашої держави.

До  візиту Вселенського патріарха Варфоломія до Києва на святкування 30-річчя Незалежності України залишилися лічені тижні, а на плацдармі дискредитації України і ПЦУ, на який з Росії від РПЦ були спрямовані серйозні фінанси, м'яко кажучи, і кінь не валявся. Нещодавно РПЦ вирішила увійти без зайвого сорому відразу з провокаційних акцій, що, в принципі було цілком передбачуваним

Чекаємо, що ж вони придумають напередодні та під час візиту Константинопольського патріарха Варфоломія І в м. Київ на День незалежності України ? Час покаже.

Ось така вона, - ініціатива «Мирян».

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.