Система вищої та професійно-технічної освіти потребує якісних змін

10 червня 2021, 12:16
Власник сторінки
народний депутат України
0
4467

Професійна підготовка молоді за гостродефіцитними професіями - одна з найбільш актуальних та значущих проблем сучасної України, а надто - для прифронтового Донбасу.


На ринку - катастрофічний брак кваліфікованих спеціалістів. Молодь здебільшого не бажає фізично працювати та освоювати професії сантехніка, муляра, маляра. Існує великий запит на машиністів кранів, слюсарів, електрозварювальників, газорізальників.

Усі ці спеціальності - без перебільшення - на вагу золота.

За роки незалежності склалася дивовижна ситуація - молодь, обираючи вищу освіту, потім часто не знаходить роботи за фахом і заробляє на хліб як може. 

Утім великий попит мають високооплачувані спеціальності, про саме існування яких молодь здебільшого навіть не здогадується. 

Загалом і система вищої освіти, і професійно-технічної потребує змін. 

Про проблеми галузі днями спілкувалася з керівництвом Щастинського відділення ЛНУ імені Тараса Шевченка. 

Віктор Ткаченко – заступник директора детально розповів про наявні проблеми, роботи, пов’язані з технічним переоснащенням матеріальної бази, та поліпшення житлово-побутових умов для учнів, які мешкають у гуртожитках навчального закладу. 

Разом оглянули побутовий блок зварювальної майстерні та оснащення робочих місць зварювальника сучасним високотехнологічним зварювальним обладнанням, на якому учні проходять виробничу практику та виготовляють металоконструкції для відділення. 

Радію, що з року в рік вношу й свою частку в поліпшення умов праці та навчання у Щастинському відділенні ЛНУ. 

Вдячна керівництву Луганської ОДА та Сергію Гайдаю за фінансову допомогу та сприяння. Гарантую і переконана - тільки разом, працюючи пліч-о-пліч, ми здатні досягти більшого.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.