Популізм чи популярні рішення

09 грудня 2020, 15:22
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
62
Валерій Міщенко

Для початку дам визначення терміну. Що ж таке популізм?

Для початку дам визначення терміну. Що ж таке популізм? Це політика або риторика, яка апелює до простих народних мас, їхніх надій, страхів, незадоволення життям, і грунтується на протиставленні інтересів широких мас. 
Автор книги "Великий вибір популізму" Джон Джудіс, який досліджує популізм у США та Західній Європі наводить перелік країн, у яких за останні роки популісти набули владних повноважень: США, Велика Британія, Франція, Іспанія, Італія, Нідерланди, Греція, Данія, Австрія, Швейцарія, Швеція, Норвегія,Фінляндія. 
Україна з розквітом популізму теж не відстає. У минулому складі Верховної Ради України щонайменше три політичні партії прийшли на популістських гаслах. 
Власне популісти можуть мати кардинально різні ідеологічні переконання. 
В тім, популістами можуть виступати як представники влади та політичні партії, які її хочуть здобути.
Отже, можна зробити висновок, що популізм абсолютно не є популярним рішенням. Одним словом, популізм - це політичні обіцянки, які не можна виконати, або ніхто не збирається виконувати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.