Як визначити надійність компанії страхування життя?

31 січня 2021, 22:01
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
22
Валерій Міщенко

Про надійність страхових компаній...


✅ Безстрокова ліцензія - СК високої надійності повинна мати таку, коли пропонує договори строком на 10, 20, 30 років. Перевірити наявність ліцензії можна у відкритому реєстрі за посиланням https://www.nfp.gov.ua/
✅ Вік існування компанії. Світові гіганти починають своє існування ще з ХІХ століття. Варто просто перевірити їх роботу в інших країнах (вони зазвичай мають багато представництв по всьому світі, чим більше, тим краще): спитати знайомих, що проживають в інших країнах, подивитись в інтернеті відгуки на їх діяльність в інших країнах тощо.
✅ Кількість клієнтів. Чим старше і надійніше компанія, тим більше у неї клієнтів; а значить, їй довіряють.
✅ Рейтинг страхових компаній в Україні в незалежних джерелах інформації: http://www.insurancetop.com/ та www.forinsurer.com. Дивимось на зібрані страхові премії, суму страхових виплат, розмір інвест.доходу.
✅ Рейтинг надійності. Простими словами, це звичайний фінансовий показник надійності компанії. Він розраховується на основі минулої та теперішньої фінансової історії. Його призначають спеціальні агентства. Найбільшими в світі є Moody's, Standard and Poor's та Fitch Ratings. Шукайте на їх сайтах.
✅ Кінцевий власник (бенефіціар). Якщо говоримо про світових відомих гравців, то в Україні повинні бути власниками саме вони. Як це перевірити? В Державному реєстрі фінансових установ ось за цим посиланням https://www.nfp.gov.ua/ua/Derzhavnyi-reiestr-finansovykh-ustanov.html
Вводимо ЄДРПОУ, вказаний в ліцензії і дивимось, кому належить компанія. 
✅ Звіти по результату аудиту компаній. Нацкомфінпослуг здійснює контроль за діяльністю компанії щоквартально. Відповідно, при порушеннях може бути призупинена або ліквідована ліцензія. Фінансова звітність у встановленій формі публікується у відкритих джерелах, наприклад на сайті компанії.
✅ Невід'ємною частиною бухгалтерської звітності є висновок аудиторської перевірки незалежними аудиторськими компаніями. Вони підтверджують платоспроможність страхової компанії на світовому ринку.
https://bitly.su/yiz4RSIQ
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.