Російські паспорти на Донбасі та терористи у Європі

24 листопада 2020, 16:54
Власник сторінки
0
55
Російські паспорти на Донбасі та терористи у Європі

Чи можна вирішити проблему роздачі російського громадянства на Донбасі виходячи з досвіду боротьби з тероризмом у Європі?

Цікаву ініціативу зараз обговорюють в Австрії - у зв'язку з нещодавніми терактами. Вони пропонують позбавляти громадянства злочинців, які брали участь у терактах. Щоправда, виключно у разі наявності у терориста ще одного громадянства.

Я вже чую - давайте так будемо всіх депортувати/саджати/розстрілювати. За участь у незаконних збройних формуваннях, за отримання російського паспорту, за проживання на окупованих територіях, за користування послугами, які надає окупаційна влада.

Проблема в тому, що не всі, хто отримав російський паспорт, проживаючи в окупації - зрадники. І не всіх треба позбавляти українського громадянства.

Та і демократія - це не рубати з плеча всіх, хто вам не подобається. Навіть за злочини проти більшості. І якщо ми прагнемо до ЄС, то ми маємо і переймати їхні моделі поведінки.

Тому наявність російського паспорта у затриманого за злочини проти держави - це чудова нагода у демократичний спосіб - впаяти йому строк, дати його відсидіти, позбавити українського громадянства та відправити за порєбрік. Бо одна з проблем сьогодні для ЄС - це так звані "возвращєнци". Тобто, громадяни країн ЄС, які поїхали воювати за Ісламську Державу, а потім повернулись назад. Частина з них уже відсиділи і їх було звільнено (як терориста, що брав участь у розстрілах у Відні - щоправда його посадили за наміри).

Такі ж самі проблеми створюють і учасники НЗФ на Донбасі. І чим більше їх відправимо на "історичну батьківщину", тим більше проблем вони будуть створювати своїй "настаящєй родінє". Інтегруватимемо їх в РФ в індивідуальному порядку. Хай створювані ними проблеми в демократичний спосіб повертаються проти них.

Але у нашому випадку ще включається і превентивний ефект. Тому - позбавлення українського громадянства осіб, що мають російське та депортація їх в Росію - це ще й причина для РФ перестати видавати паспорти на Донбасі

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.