Питання №3. Скажи «триста»

16 жовтня 2020, 14:54
Власник сторінки
0
86
Питання №3. Скажи «триста»

Президент презентував третє питання в опитуванні - чи погоджуєтесь Ви з тим, щоб скоротити кількість депутатів у парламенті до 300

Якби проблема була б тільки в скороченні кількості депутатів – можна було б звернутись до рішення референдуму 2000 року. Справжнього референдуму. Тоді 89,91% українців підтримали ініціативу Кучми і висловились за скорочення Ради – так само до 300 депутатів. Але, ймовірно, що питання не в кількості депутатів, чи у тому, щоб зробити пропорційне відношення населення до депутата.
Чи в нас тепер є традиція щодвадцять років голосувати за одне й те ж саме рішення – про зменшення кількості депутатів?
Критикувати Верховної Ради – це безпрограшний варіант для підняття власного рейтингу. І не важливо, що сьогоднішня Верховна Рада має більшість і двох керівників з політичної сили Президента. Тобто, того хто намагається хейтити. Традиції не зламаєш. Критикуй Верховну Раду, народних депутатів і буде тобі добро.
Мабуть лише одного разу парламент мав довіру трохи вище, ніж недовіру – це після виборів 2019 року. Але ненадовго.
Проблема у тому, що парламент – це відображення усього суспільства. Це найбільш відкритий, найвільніший і найдемократичніший орган влади. Про інші ми бачимо лише те, що їхні керівники хочуть показати ЗМІ. Або повні зашквари. Про Верховну Раду ми бачимо все. Прийняття непотрібних законів, замовлення проституток, колупання в носі. Нам не подобаються окремі політичні сили представлені у ньому. Нам не подобаються окремі депутати, які викликають огиду. Ми здивовані, чому вони взагалі там. І всі ми – незалежно від ідеологічних розбіжностей, голові узагальнити огиду на весь державний орган.
Та в будь-якому випадку: хейтинг парламенту – це по суті хейтинг суспільства… Тільки вголос не можна казати що ти не любиш сусідів, а ось як ти не любиш депутатів – можна. З тими ж сусідами – на кухні.
Інформаційно виграє той, хто намагатиметься «щемити» парламент. Чи то скоротити його кількість, чи то скасувати депутатську недоторканість, чи то обмежити заробітні платні депутатів. Можна подумати, що два останніх рішення комусь сильно допомогли. Скільки депутатів уже мають реальні судові терміни? Наскільки виросли доходи держави?
Піпл захаває. І скорочення парламенту – це те, що притягне на виборчі дільниці «болото» - аполітичних українців, яким «все-рівно» хто стане депутатом. А ось покритикувати, поненавидіти когось вони люблять. І прийдуть. Тільки проблема в тому, що «болото» вже не проголосує за Зеленського і його команду – нащо сподіваються технологи «зелених» і що відбулось минулого разу. Бо тоді люди голосували за «неполітиків». А відтепер навіть сам Зеленський навчився грати «Президента». Вони тепер ледь не головний об’єкт хейту.
З іншого боку - добре, що в нас проходить подібне опитування. Бо порівнявши результати з 2000 роком - можна з’ясувати – чи не стало українців з критичним мисленням за 20 років більше.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: референдум,местные выборы,народный депутат,опросы,сокращение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.