Чому перемогли діючи мери

26 жовтня 2020, 15:11
Власник сторінки
Заступник директора Українського інститута дослідження екстремізму
0
1339
Чому перемогли діючи мери

Перемога чи високий відсоток діючих мерів – це значно мірою наслідок виборів 2019 року, коли у запит на щось нове люди проголосували за неполітиків


Але помилки та часті провали новий облич включили у людей зворотну захисну реакцію, - «аби не було гірше». Тому голосували за тих, хто був при владі. Фактично, якщо президентські та парламентські вибори називали електоральною революцією, то місцеві вибори стали електоральною контрреволюцією.

Друга причина перемоги діючих мерів – це, розбіжність між реальним і символічним світом. Якщо подивитись на соцопитування можна побачити, що люди оцінювали ситуацію в рідному населеному пункті значно краще, ніж у країні в цілому. Це наслідок того, що ЗМІ надто негативно висвітлювали ситуацію в Україні.

У той час як українець бачить, що в його громаді ситуація краще, ніж в «телевізорі»: робляться якісь ремонти, критичних провалів немає. Тобто в багатьох виборців склалось уявлення, що їхня громада – це такий острівець стабільності в країні, де все летить в тартарари. Зрозуміло, що владу за таких обставин підтримуватимуть.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Кернес,местные выборы,Виталий Кличко,Борис Филатов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.