ЧИ ВДАСТЬСЯ ПРОУГОРСЬКИМ ПОЛІТИКАМ У МІСТІ БЕРЕГОВІ УНИКНУТИ ФІАСКО НА ВИБОРАХ

22 жовтня 2020, 16:46
Власник сторінки
Адвокат
0
484
ЧИ ВДАСТЬСЯ ПРОУГОРСЬКИМ ПОЛІТИКАМ У МІСТІ БЕРЕГОВІ УНИКНУТИ ФІАСКО НА ВИБОРАХ
Фотографію взято з веб-сайту Інтернет-видання «Закарпаття онлайн»

Що насправді відбувається у місті Берегові, про що ніхто не розповідає ...

У червні 2020 року загальнонаціонального розголосу набула новина про створення на території Закарпатської області так званого «угорського району» з центром у місті Берегові.

На перший погляд Берегове – це звичайне, невеличке містечко в Закарпатській області на кордоні з Угорщиною, але це лише на перший погляд.

Насправді місто Берегове – це місце політичних баталій двох країн України та Угорщини.

У даному конфлікті обидві сторони в певній мірі праві. Україна захищає свій суверенітет і намагається не допустити ситуацію, яка склалася на сході країни. Угорщина ж намагається допомогти угорській нацменшині, адже місто Берегове та Закарпатська область у цілому – це кількасот тисяч закордонних угорських виборців (мова йде про українців, які мають подвійне громадянство) та потенційних робочих, які так потрібні Угорщині, населення якої становить всього близько 10 мільйонів людей.

Для того, щоб зрозуміти чому Угорщина допомагає закарпатським угорцям – заохочує їх навчатися на угорській мові, потрібно проаналізувати ситуацію, яка склалася в політиці та економіці в самій Угорщині.

Я часто буваю у країнах Європейського Союзу, у тому числі в Угорщині, де в мене багато знайомих, зокрема, бізнесменів. Від них я знаю, що в останні роки в Угорщині існує серйозна проблема з нехваткою робочої сили – багато молодих угорців виїжджає у Великобританію, Німеччину та інші країні Європейського Союзу, де в кілька разів вищі зарплати. Тому вирішення даної проблеми за рахунок етнічних угорців, які проживають на території України, не така вже й погана ідея, адже ці люди легко вливаються в угорське суспільство та можуть забезпечити не лише зростання економіки Угорщини (для прикладу українські заробітчани за 5 років посприяли приросту валового внутрішнього продукту Польщі на 13 %, а це – мільярди євро), а ще й зростання населення країни.

Тому в даному питанні я розумію Прем’єр-міністра Угорщини Орбана Віктора і не бачу нічого поганого в тому, що він намагається вирішити економічні та соціальні проблеми своєї країни, але не розумію чому він робить ставки на людей, які саботують ініціативи угорського уряду та своїми діями, а точніше бездіяльністю, постійно дають привід критикувати його ініціативи.

Візьмемо для прикладу останній такий випадок – за кілька днів до місцевих виборів в Україні в місто Берегове приїжджає ціла делегація офіційних представників угорської влади на чолі з держсекретарем Міністерства закордонних справ Угорщини Левенте Модьор, який повідомив про рішення угорського уряду виділити 3,5 млн євро на очищення каналу Верке, що протікає через місто.

Тільки уявіть собі – високопосадовець іноземної країни обіцяє вирішити проблему українського містечка, тому що його мер Золтан Бабяк, який вже 7 років керує Берегівською міською радою, при бюджеті міста в близько 300 000 000 гривень у рік не зміг вирішити проблему з незаконним скидом стічних вод у невеличкий завширшки у всього в кілька метрів канал (а точніше – маленький потічок).

І це лише одна з тих багатьох проблем невеличкого містечка Берегова, які за останні 7 років керівництво Берегівської міської ради реально навіть не намагалося вирішити.

Навіть мені – простому мешканцю міста Берегова стало незручно від того, що угорський уряд перед самими місцевими виборами в Україні змушений братися за вирішення проблем невеличкого українського містечка, які за 7 років не зміг вирішити кандидат від угорських політичних сил на посаду голови Берегівської об’єднаної територіальної громади – чинний мер Берегова Золтан Бабяк.

Як людина, яка за 7 років не змогла вирішити основні проблеми міста Берегова, буде керувати вже не лише містом, а ще 14 населеними пунктами?

За 7 років мерства Золтана Бабяка місто Берегове погрузло в корупційних скандалах, ось лише деякі з них, які були висвітлені в засобах масової інформації (скріншоти та посилання на відповідні статті у фоторепортажі до даної публікації):

"Концтабір" у Берегові: журналістів шокували жахливі умови життя 126 дорослих і дітей у гуртожитку

- Будинок-привид: люди живуть у квартирах, в яких можна знімати фільми жахів

- Берегово знову у центрі екологічної проблеми через сміттєзвалище (ВІДЕО)

- Мешканці Берегова обурені "очисткою" каналу Верке з купою лайна на березі (ФОТО)

- ЗАКАРПАТСЬКЕ ГЕТТО: ЯК ВИГЛЯДАЄ РОМСЬКИЙ ТАБІР У БЕРЕГОВІ (ВІДЕО)

- Берегівський табір ромів показали з середини (відео)

- Комунальники злили 2-мільйонний тендер на користь партнера по покеру мера міста Берегове

- Міськрада у Берегове незаконно віддала півмільйонне замовлення партнерові мера

- «В Берегові бійці АТО проти продажу 10 гектарів землі стороннім людям»

- «В Берегові скандал: Берегівська міськрада планує “роздерибанити” землю з термальними джерелами»

- НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо мера Берегова Бабяка

- У Берегові прокуратура вимагає повернути громаді цілісний комплекс водопостачання та водовідведення

- «Мер Берегова Бабяк орендує сам у себе елітний джип (ДОКУМЕНТ)»

- Бабяк Золтан Адальбертович – "Під контролем"

Після такої тривалої провальної роботи проугорських політиків у місті Берегові угорська влада мала б як мінімум провести аудит тих коштів, які були виділені угорським урядом на вирішення проблем міста та за його наслідками зробити відповідні висновки.

Угорській владі слід було б краще придивлятися до людей, на які робить ставки. Було б нерозумно надіятися на людей, які маючи необхідну владу, фінансові можливості та більшість в органі місцевого самоврядування, за 5 років не зробили майже нічого з того, що обіцяли на останніх виборах.

Очевидно, що «хромий» кінь на змаганнях не переможе, хіба що за великі гроші, але чи варто це того, якщо вийде набагато дешевше взяти нового скакуна?

Угорська влада має нарешті зрозуміти, що не всі ті, хто критикують закарпатських проугорських політиків, є ворогами, адже багато з них – це прості місцеві жителі, які бачать, чують і знають, що роблять проугорські політики і чиновники, декотрі з яких підігрують обом сторонам та просто нагло наживаються на підтримці етнічних угорців Закарпаття.

Наразі завершується передвиборна кампанія місцевих виборів в Україні і вже через три дні будуть відомі їхні результати.

Можливо на цих місцевих виборах нинішнім проугорським політикам у місті Берегові ще вдасться уникнути повного фіаско, але на наступних місцевих виборах вже точно, що ні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: скандал,Берегово,корупція,кандидат,Україна,проблеми,підтримка,влада,допомога,Закарпаття,Угорщина,передвиборчі обіцянки,грошові кошти,місцеві вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.