Кримінальні схеми партії «Національний корпус»

08 жовтня 2020, 15:18
Власник сторінки
предприниматель
0
82
Кримінальні схеми партії «Національний корпус»

Аналіз звітів політичної партії «Національний корпус» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оприлюднених на сайті НАЗК за 2017-2019 рр., свідчить про наміри керівництва ....

Аналіз звітів політичної партії «Національний корпус» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оприлюднених на сайті НАЗК за 2017-2019 рр., свідчить про наміри керівництва політсили створити видимість офіційного надходження коштів попри їх незаконне походження.

Лідер «Азовського руху» Білецький спільно з найближчим оточенням – Коротких та Іванчуком, прикриваючись патріотичними гаслами, не гребують набивати партійні та власні кишені протиправно отриманими коштами, які отримували від «дахування» видобутку піску, нелегальних «наливайок», ігрових залів;  від участі у спірних земельних конфліктах, масових заходах, рейдерських захопленнях, будівельних конфліктах; від  підприємств, які задіяні в діяльності конвертаційних центрів, від діяльності підконтрольних охоронних фірм ТОВ «НД Корп», ТОВ «Троя – 2017», ПП «Фокстрот 13» тощо.

На екс-заступника голови партії Кравченка покладалось готування наказів, передача керівникам осередків цих грошей та контроль за їх внесенням на рахунки «Нацкорпусу».

На центральні рахунки, які відкриті в АТ «ОТП Банк», прихильниками ПП «Нацкорпус» з 2017 року по 2019 рік було перераховано понад 18 мільйонів гривень, більша частина цих коштів надійшла з регіонів.

За вказівкою центрального проводу партії, представники осередків отримували конкретні суми коштів, які потрібно було завести через близьких осіб на рахунки партії, що прослідковується у фінансових звітах.

Щомісяця на рахунки політичної партії «Національний корпус» кошти переказували від 100 до 200 осіб. Інколи число внескодавців зростало до 600 осіб. При цьому, аналіз фінзвітів свідчить про узгодженість дій сотень людей, які кожні 2-3 місяці синхронно вносили щоразу значні для партії суми коштів.

Безумовно, це відбувалося з ініціативи центрального фінвідділу партії. При цьому, до схеми по заведенню незаконно отриманих коштів на рахунки партії  залучались  родичі керівників регіональних партійних осередків.

Зокрема, згідно фінансових звітів основними внескодавцями «Нацкорпусу» з Миколаївської області є колишній керівник місцевого осередку ПП «Національний корпус» Денис Янтар (помер у цьому році), який перерахував партії понад 25 тисяч гривень та 55 тисяч на рахунок Миколаївського осередку ПП «НК». Мати та батько Дениса Янтаря С.Янтар та А.Янтар переказали на центральний рахунок партії понад 70 тисяч гривень. 

Активісти «Нацкорпусу» Львівської області Л.Роман та Н.Марчук протягом 2017-2019 років надіслали на рахунок партії відповідно 9380 та 7930 гривень.

При цьому, значні суми коштів дозволялось переказувати лише офіційно працевлаштованим активістам. Тимчасово не працюючим дозволялось вносити лише по 500 або 1000 грн.

Таким чином, добровільність внесків не співвідноситься з даними звітів, де є однакові надходження значних сум. 

Платежі по 20, 50, 100 могли бути дійсно членськими внесками, однак, загальна сума таких внесків складає лише кількасот тисяч гривень. Значна ж частка коштів надходила більшими сумами, які перераховували або одним платежем, або меншими, але завжди однаковими сумами. 

Ця синхронність простежується як на регіональному рівні,  так і на міжрегіональному, коли сотні людей в той самий час перераховували однакові суми в типовий спосіб, у тому числі, активісти Львівської області перераховували рівно по 990 гривень щоразу на загальну суму 19800 гривень.

Активісти з інших міст майже одночасно переказували ідентичні суми середнього розміру та один чи кілька великих платежів. Наприклад, активісти з Харківської області перераховували одночасно  по 2475, 999,6 і 4947,47 грн. У ці самі дні деякі окремі переказували одразу по 15 тисяч гривень.

Фрагмент центрального звіту ПП «НК» за 2019 рік свідчить про те, що 23 грудня партія отримала 20 однакових внесків по 1475 грн. від активістів Луганського осередку ПП «НК».

Без попереднього узгодження дій, такі збіги були б неможливими.

Отакий от патріотизм … Під популістськими гаслами захисту країни від внутрішнього  та зовнішнього ворога, представники партії «Національний корпус» створили механізм легалізації злочинних коштів, які «віджимаються» у держави та нації, за інтереси яких вони так «піклуються».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: націоналісти,корупційні схеми
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.