ПРЕЗИДЕНТ ЛЕГАЛІЗУВАВ АЗАРТНІ ІГРИ: ЩО ДАЛІ?

20 серпня 2020, 10:13
Власник сторінки
Доктор політичних наук, політолог
0
100
ПРЕЗИДЕНТ ЛЕГАЛІЗУВАВ АЗАРТНІ ІГРИ: ЩО ДАЛІ?

12 серпня Володимир Зеленський нарешті поставив крапку в питанні легалізації азартних ігор в Україні.

Підписавши  відповідний закон Президент, закінчив довгий та складний шлях нашої держави до унормування гральної індустрії. Дискусії щодо цього питання активізувались з 2014 року, але політичної волі розрубати цей гордіїв вузол нікому до нинішнього моменту не вистачало. Нарешті українська влада та значна частина нашого суспільства дійшли до висновку, що заборона грального бізнесу і відсутність державного регулювання не є синонімом відсутності цього явища, оскільки такий підхід просто перекосить все це в тінь, де гроші йдуть в кишені різноманітних «схемщиків», а не до державної скарбниці. Тому підписаний Президентом законопроект є в рази кращою альтернативою, ніж відсутність будь-якого регулювання з боку держави.

Факт підписання Закону Зеленським є позитивним сигналом для активізації профільного бізнесу щодо підготовки до повноцінного запуску цивілізованого ринку. В першу чергу, операторам необхідно буде отримати ліцензію, а для цього потрібно зібрати статутний капітал та кошти для банківської гарантії. Також операторам необхідно підібрати професійну команду. Це – складна і кропітка робота, яка вимагає часу та зусиль. І варто це робити вже зараз, для того, щоб не втрачати й так вже згаяний 12-ма роками «заборони» час. За такого підходу ринок зміг би почати адекватно працювати одразу після того, як парламентарі знімуть суперечності в законі, а уряд організує формування регулятора, який вже почне видавати ліцензії.

Також вступ в силу Закону є сигналом для великих будівельних компаній, які вже можуть почати інвестувати в інфраструктуру нашої держави, в тому числі для відкриття казино чи інших гральних закладів. Особливо їх може зацікавити прописана в Законі інвестиційна ліцензія, яку можуть отримати ті, хто збудує п’ятизірковий готель з відповідною кількістю номерів (не менше 150 – для Києва та 100 – для інших міст). В обмін на розвиток вітчизняної інфраструктури відповідний оператор не буде сплачувати ліцензійний збір.

Тож після підписання закону м’яч вже й на полі представників грального бізнесу, які вже можуть починати активну роботу з підготовки легальної роботи азартної індустрії в Україні.

Наскільки успішним буде розвиток грального бізнесу в Україні наразі сказати важко. Передумови створюються не погані, також всиляє надію наявність низки зацікавлених закордонних операторів, які можуть стати своєрідним прикладом, адже звикли працювати відповідно до цивілізованих та жорстких світових правил. Україні потрібен добросовісний гральний бізнес, який буде працювати прозоро та відповідально.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: президент,игорный бизнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.