Якщо не Кравчук, то хто?

02 серпня 2020, 15:08
Власник сторінки
0
38
Якщо не Кравчук, то хто?
Фото: leonid-kravchuk.com.ua

"Експертів" ніяк не відпускає ситуація щодо призначення першого Президента України Леоніда Кравчука очільником української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання на Донбасі

Навіть на вихідних "експертів" не відпускає ситуація з призначенням першого Президента Незалежної України Леоніда Макаровича Кравчука очільником української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ). 

Які тільки епітети не лунають на адресу Леоніда Макаровича. От тільки варіантів на тему: "Якщо не Кравчук, то хто?" практично не пропонується. Особливо "подобаються" закиди від палких прихильників п’ятого Президента – Петра Порошенка. Того самого Головнокомандувача, що влаштовував показний парад у столиці, в той час, як російські війська почали пряме вторгнення на Донбас. 

До речі, дуже чітко пам’ятаю один зі своїх літніх ефірів 2014 року на телеканалі "112.ua", в той час, коли українська армія майже кожного дня звільняла нові населені пункти від контролю бойовиків так званих ДНР/ЛНР. Так от, на запитання ведучої, як буде розвиватися ситуація на Сході України найближчим часом, я відповів, що Порошенку необхідно починати діалог з Путіним, на тему, як останньому красиво вийти з ситуації на Донбасі, адже Путін не допустить, щоб т.з. ДНР/ЛНР були розгромлені, бо це буде його особиста поразка. І на уточнювальне запитання: яким чином Путін може не допустити такого розгрому, невже буде вторгнення?, відповів приблизно таке: що РФ не принципово, в якій формі це буде – чи це нові партії найманців, чи регулярні війська, але в жодному разі Росія не допустить розгрому бойовиків. Пройшло пару тижнів і сталося саме так, як я й прогнозував. 

І тут виникає питання: чому, я, займаючись політичним аналізом на громадських засадах, зміг спрогнозувати те, чого не спрогнозували Служба зовнішньої розвідки, Служба безпеки України, військова розвідка Міноборони, апарат Ради національної безпеки і оборони України, а також інші численні державні інституції? Чи спрогнозували, але Головнокомандувач проігнорував відповідну інформацію, внаслідок чого загинули та потрапили в полон тисячі українських військових? А от це вже тягне на кримінальний злочин!

Так от, повертаючись до пана Кравчука, як керівника української делегації в ТКГ. Хто, на сьогодні, має таку ж політичну вагу та особистісний досвід ухвалення рішень в критичні для держави моменти, як не Леонід Макарович? Нагадаю, що безкровне відновлення української незалежності відбулася багато в чому саме завдяки його зусиллям. 

Життєвий досвід та бекграунд Л. Кравчука дозволяє йому вести державницьку позиції на переговорах, без огляду на критику тих, хто реально не хоче встановлення миру на Донбасі. Першочергові завдання для української делегації в ТКГ: продовження тиші на фронті, досягнення домовленості про звільнення заручників, напрацювання підходів до вирішення гуманітарних та соціальних проблем, спровокованих окупацією. Ці кроки надзвичайно важливі для подальшого розвитку процесу мирного врегулювання на Сході та відновлення контролю України над тимчасово окупованими територіями. Тобто, це завдання високого політичного рівня, вирішенням яких і має займатися людина з відповідною політичною вагою, такою, як у Леоніда Кравчука.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ситуация на востоке Украины,Перемирие на Донбассе,мирные переговоры,война на Донбассе,Леонід Кравчук,Леонид Пасечник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.