Розслідування: приватні медичні центри на базі залізничних лікарень.

19 травня 2020, 21:02
Власник сторінки
Громадська організація
0
1690
Розслідування: приватні медичні центри на базі залізничних лікарень.

Під виглядом захисту профспілок майно залізничних лікарень захопили приватні структури, які ведуть там господарську діяльність на протязі багатьох років.

Публікуємо першу частину розслідування діяльність залізничних лікарень. 

Філія "Центр охорони здоров'я" АТ "Укрзалізниця" ініціювала реформування медичної галузі на залізниці. Управлінськими функціями має займатися менеджер. Проте такі дії не сподобались профспілкам цих лікарень, котрі виступили з різкою критикою даних дій. Більшість керівників лікарень сидить десятками років на цих посадах і вже встигли налагодити бізнес-модель для власного збагачення.

На прикладі Одеської і Дніпровської дорожніх лікарень ми покажемо масштаби афери, яку зі своїх кишень оплачують прості залізничники.

Всі лікарні працюють не лише для залізничників. Маючи якісне медичне обладнання в лікарнях надаються медичні послуги всім категоріям населення. Але оплата послуг йде напряму керівникам цих лікарень та їхнім посіпакам.

Дніпровська дорожня клінічна лікарня

В місті Дніпро діє дорожня клінічна лікарня, яка призначена для лікування залізничників Придніпровської залізниці. Очолює дану установу професійний лікар Сергій Мунтян. На посаді головного лікаря він перебуває з 1987 року, тобто понад 30 років. Проте останнім часом все частіше з лікарнею пов’язують корупційні скандали. Ніхто не говорить про здоровя залізничників та їх якісне обслуговування. Лікарня перетворилася на джерело заробітку групи людей. Потужності лікарні працюють на приватний медичний центр. Як це часто прийнято в Україні лікарня за фінансовими звітами 2018 та 2019 років збиткова, 89 і 103 млн. гривень відповідно. Збитки покриваються з кишені залізничників, в той час коли хтось намагається зробити бізнес.

У лікарні діє приватна лабораторія Байєр-Ейнджи (БУ ТОВ «Ейнджи») 50% якої за дивним збігом обставин належать голові профспілки цієї лікарні Васильєвій Н.А.

Витяг з УБ ТОВ «Ейнджи»

Дана лабораторія орендує приміщення в корпусі залізничної лікарні. За місяць вони сплачують 2500 грн. оренди, що є само по собі чисто символічною платою.  На сайті даної лабораторії можна побачити опубліковані прайси цін на послуги які вони надають. Зокрема лабораторія надає лабораторні, бактерологічні дослідження, послуги лазером, проведення діагностичних досліджень, рентген послуги та послуги масажу.

За номером телефону лабораторії в інтернеті можна знайти повідомлення на різних сайтах про надання послуг соляної кімнати в дорожній лікарні Дніпра. Проте чомусь всюди вказаний номер телефону УБ ТОВ «Ейнджи» тієї самої вищезгаданої лабораторії. Тобто на базі лікарні залізничників в Дніпрі організований приватний медичний центр з надання послуг для населення за готівку. Приміром 45 хвилин перебування в соляній кімнаті коштує 300 гривень.

Повідомлення на сайті покупон із знижкою в 40%

Повідомлення про соляну кімнату з номером телефону лабораторії Байєр

За даними наших інсайдерів з працівників клініки, за вказівкою головного лікаря всі оперативні втручання і консультативні прийоми в тому числі і залізничники оплачують в лабораторію без видачі чека за власним прайсом, а не в касу лікарні.

Син голови профкому Васильєвої, яка володіє вищезгаданою приватною лабораторією, в лікарні знаходиться на офіційній ставці стоматолога. При цьому у нього свій особистий кабінет в лікарні, де він веде виключно приватний прийом.

Таким чином профспілка, яка мала б відстоювати права працівників, вирішує власні приватні інтереси. Тому й не дивно, що після звільнення філією Центр охорони здоров’я АТ Укрзалізниці з посади головного лікаря Дніпровської дорожньої лікарні Сергія Мунтяна, профспілка лікарні виступила проти. Від імені профспілки виступає голова Васильєва Нателла, котра за сприяння головного лікаря Мунтяна, державну лікарню перетворили на приватний медичний центр. Прикривають свої дії нібито думкою колективу, який до відома ніхто не ставить.

 

Одеська клінічна лікарня на залізничному транспорті


Профспілка Одеської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії «Центру охорони здоровя» АТ «Укрзалізниця» звернулася до президента Зеленського з вимогою зупинити «знищення» їх лікарні. Підбурює їх на це головний лікар лікарні – Гурьєв Андрій Михайлович. Очолює він дану лікарню з 2003 року. Зі підсумками фінансової звітності лікарня збиткова, за 2018  рік – 149 млн грн., 2019 р. – 153 млн. грн. збитків.  

Прикметно, що при всій фаховості лікарні основний вигодоотримувач – головний лікар Гурьєв А.М. старається залишатися не публічним. В лікарні всі операції платні і все йде не в касу лікарні, а в кишеню. 

Його обурює той факт, що майно, яке знаходиться в лікарні, яка фінансується бюджетом є державною власністю та захищене законом, а не є приватною власністю якою він може розпоряджатися.

Також він виступає проти лікування залізничників, надаючи перевагу «сірим» заробіткам від пацієнтів з вулиці. На одеських форумах  є багато інформації, щодо цін в лікарні. Для прикладу один із них.

Головний лікар Гурьєв та голова профспілки Власенко не хочуть залишати лікарню в структурі «Укрзалізниці». В своєму зверненні профспілка просить президента України Володимира Зеленського вивести лікарню її з підпорядкування Укрзалізниці. 

Як і 100 років тому профспілки не захищають інтереси  робочого люду, а навпаки одурманюють працівників годуючи фейками. Так зокрема вони придумали фейк про «приватизацію» залізничних лікарень. 

Таким чином залізничні лікарні які належать Укрзалізниці в Дніпрі та Одесі, де-факто піддалися рейдерському захопленню на місцях, їхніми ж керівниками. Далі буде...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Укрзалізниця,корупція,железная дорога,профсоюзы,профспілки,корупція в медицині
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.