Про ляпи на онлайн-уроках - причини і наслідки!

09 квітня 2020, 12:35
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
36
Про ляпи на онлайн-уроках - причини і наслідки!

нешановна влада! Ті, кого ви сьогодні навчаєте, як попало, завтра так само, як попало, вам будуть платити пенсії!

За перший тиждень он-лайн уроків ми стали очевидцями двох доволі потужних ляпів вчителів математики та географії, які проводили не студенти педагогічних вишів, а дипломовані й атестовані вчителі.

Керівник освітнього навчального закладу зобов’язаний відвідувати уроки своїх підлеглих, вказувати на виявлені недоліки в частині використання ТЗН, різних методів та принципів навчання, чіткого дотримання методичних рекомендацій підготовлених Міністерством освіти, оцінювання знань учнів і таке інше. Що стосується знання предмету, який він викладає, то тут навіть мови не може бути. Будь-які помилки є не те що не бажаними, а неприпустимими. Вчитель може допусти помилку в методології з огляду на власне бачення ефективності викладання тієї чи іншої теми. Це завжди було предметом професійної дискусії серед педагогів. Але знання предмету - це те, про що взагалі не дискутують.

Тому усі закиди на те, що вчитель захвилювався – від лукавого. Для того, щоб виправити своєчасно помилку, під час зйомок мали бути присутніми методисти, інспектори відділів освіти, керівники навчальних закладів чи інші вповноважені на це працівники галузі освіти. Це їх спільна відповідальність. І поряд з тим - це рівень сучасної освіти в Україні, котру нам увесь час намагаються подати, як велике досягнення (чимось мені нагадує реформу медицини).

Але є зворотній бік, про який не можна мовчати!

Знайте! Найголовніша проблема кожного вчителя (так само, як керівника освітнього закладу) – це належне державне матеріально-технічне забезпечення навчального процесу і достойний державний рівень заробітної плати. Ці дві проблеми в школах та вузах існують впродовж усіх років незалежності України. Якщо влада їх не бачить і нічого з цим не робить, то ні про яку достойну освіту і міряти не варто.

Коли вчитель в першу чергу думає, скільки він сьогодні зможе і чи зможе взагалі провести додаткових занять поза межами навчального процесу, аби мати за що жити, то про якість освіти навіть і не думайте.

Так, освітній бюджет найбільший в порівнянні з іншими. Але він не є достатнім. Думайте, влада, як менше красти і спрямовувати невкрадені гроші саме в освіту. Бо ті, кого ви сьогодні навчаєте, як попало, завтра так само, як попало, вам будуть платити пенсії - з того, що залишиться невкраденим!Источник: 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: онлайн-образование,Валерій Клочок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.